"En fantastisk möjlighet för föreningarna"

Många föreningar drar ett tungt lass i integrationsarbetet. Det gör att kommunen förlänger möjligheten för dem att få bidrag för att fortsätta.

Tommy Svensson Pöder, chef på Kultur- och fritid, ser det här bidraget som en fantastisk möjlighet för föreningarna att delta i integrationsarbetet.

Tommy Svensson Pöder, chef på Kultur- och fritid, ser det här bidraget som en fantastisk möjlighet för föreningarna att delta i integrationsarbetet.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2019-03-07 21:30

Totalt 600 000 kronor sätts av för ändamålet. Kommunen har en pott kvar av de så kallade Fri 500-pengarna, som kommer till nytta på det här viset.

Så enligt beslutet som klubbats i kommunstyrelsen finns det nu 300 000 kronor att söka för 2019 och lika mycket för 2020.

– Många föreningar gör ett jättejobb, säger kommunalrådet Lars Rosander. Det ideella arbetet i idrottsföreningar och Röda korset med flera gör stor skillnad och det kan vara välkommet att få ett bidrag till resor, material och så vidare.

Bidraget infördes under 2016 och var tidsbegränsat, men nu förlängs det i ytterligare två år. Till stor glädje för många föreningar.

– Det finns ett stort intresse, säger Tommy Svensson Pöder, chef på kultur- och fritid som svarar för fördelningen av pengarna. För även om vi inte gått ut med så mycket information ännu är det flera som hört av sig med frågor.

Så här långt är det en lång rad föreningar i kommunen, både stora och små, som genomfört olika projekt med sikte på integration i olika former.

– Det har fungerat väldigt bra, säger Tommy Svensson Pöder, som tagit del av resultaten i de redovisningar som gjorts av de olika projekten. De senaste åren har vi haft 15-16 olika projekt i gång samtidigt.

Han ser föreningarnas medverkan i integrationen som väldigt viktig, och bidraget är en fantastisk möjlighet att kunna ge föreningarna möjligheten att göra det här jobbet.

– Det ökar möjligheten att skapa nya verksamheter, nya möten och det betyder väldigt mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!