En doft av bränt gummi vid driftingträning på flygplatsen

Lukten av bränt gummi spred sig över Hultsfreds flygplats när Hultsfred Motorklubb anordnade ännu en av sina drifting-träningar, en aktivitet som lockade många åskådare och förväntansfulla bilförare.

Många bilar syntes till på slingan under lördagens träning. På plats fanns både många funktionärer och åskådare. Foto: Erik Johansson

Många bilar syntes till på slingan under lördagens träning. På plats fanns både många funktionärer och åskådare. Foto: Erik Johansson

Foto:

Hultsfred2017-05-15 09:34

Hultsfred Motorklubb har tidigare anordnat både träningar och tävlingar inom drifting, aktiviteter som med tiden blivit mycket populära. Richard Lord, tävlingsledare för Hultsfred Motorklubb berättar mer om lördagens drifting-träning.
-Hultsfred Motorklubb började anordna drifting-träningarna för 4-5 år sedan, från början var det bara några få som var med och idag är det över 70 deltagare från bland annat Danmark, Göteborg och flera andra ställen i Sverige, såväl som en del lokala förare också. 

Träningen var öppen för alla med drop-in deltagande, förarna fick anmäla sitt intresse tidigare under dagen. Slingan som förarna tränade på är 900 meter lång och innehåller både snabba och långsamma partier.

På sitt Facebook-evenemang skriver Hultsfred MK att de bjuder in förare som längtar efter att få sladda och att ha kul under kontrollerade former. Motorklubben har flertalet säkerhetskrav på sina deltagare, exempelvis att de måste bära en heltäckande klädsel med hjälm, handskar och nackkrage.

Vid driftingbanan hördes det mycket varvande från alla de körande bilarnas motorer. Träningen lockade mycket folk där både åskådare och träningsförare fick chansen att ta del av snabba bilar, sladdande och det fina vädret som var dagen till ära.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!