Elever får åka till Tyskland: "Världens bästa mässa"

Tack vare ett stipendium får elever på Additivt Teknikcenter i Hultsfred åka till en stor mässa i Tyskland.

Eleverna på 3D-teknikerutbildningen på Additivt Teknikcenter som får åka till Tyskland.

Eleverna på 3D-teknikerutbildningen på Additivt Teknikcenter som får åka till Tyskland.

Foto: Additivt Teknikcenter

Hultsfred2023-12-21 16:21

Additivt Teknikcenter och Campus Värnamo är de första vinnarna av branschföreningen Sveats nyinstiftade stipendium för utbildningsanordnare inom yrkeshögskolan. De får dela på 50 000 kronor.

Skolan i Hultsfred ska använda sina 25 000 kronor till en resa till den stora AM-mässan Formnext i Frankfurt nästa höst. AM står för additive manufacturing, vilket är en term för tillverkningsprocessen med 3D-skrivare där man skapar ett fysiskt objekt utifrån en digital konstruktion.

– Vi har försökt i många år att komma iväg till Formnext, men inte lyckats. Det är världens bästa mässa för AM och det kan ge eleverna en redig skjuts i sin utbildning. Vi är jättetacksamma för den möjligheten, säger Joakim Svensson, vd för Additivt Teknikcenter, i ett pressmeddelande.

undefined
Eleverna på 3D-teknikerutbildningen på Additivt Teknikcenter som får åka till Tyskland.

En av Sveats uppgifter är att sprida och informera om additiv tillverkning i Sverige.

"Vi tycker att en studieresa till Formnext uppfyller vårt syfte, skolan kan driva det som ett projekt genom att skicka en grupp elever tillsammans med lärare som därigenom kan tillgodogöra sig kunskap och information om skrivarteknologier, kringutrustning och mjukvara", skriver Sveat i motiveringen till stipendiet.

Stipendiet går oavkortat till eleverna och täcker merparten av deras resa och uppehälle i Frankfurt. Även lärarna på utbildningen följer med till Tyskland.

Efter mässan ska eleverna delta på ett webbinarium och berätta om sina upplevelser. De ska även medverka i SVEAT:s monter under Elmia 3D.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!