Vems är de två okända katterna?

De båda katterna dök upp hemma hos Malin Larsson i januari. Ett halvår senare är de fortfarande kvar trots upprepade försök att hitta djurens ägare.

En av gästkatterna lät sig fotograferas under tidningens besök hos Malin Larsson.

En av gästkatterna lät sig fotograferas under tidningens besök hos Malin Larsson.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2023-07-09 12:00

Malin Larsson bor med sina två egna katter i centrala Hultsfred. För ungefär ett halvår sedan fick hon besök av två andra katter som började stryka runt utanför bostaden.

När Vimmerby Tidning träffar Malin har hon fortfarande inte lyckats hitta någon ägare till djuren. Efterlysningar på Facebook och uppsatta lappar i området har inte gett något resultat.

– Jag har också kontaktat polisen och länsstyrelsen om katterna. De gör noteringar om att katterna finns här om någon skulle sakna dem, säger Malin Larsson.

Eftersom Malins egna katter inte går speciellt bra ihop med de två andra ser hon helst att de två sistnämnda flyttar någon annanstans. 

– Om de ska komma till ett katthem måste de vara kastrerade och det kostar 700 kronor per katt. Ibland måste de även vara vaccinerade och då blir det ju ännu dyrare.

Alternativet att avliva katterna existerar dock inte hos Malin Larsson.

– Nej, det har jag inte hjärta till. Man får ju en relation till dem. Jag kan inte låta bli att ge dem mat, eftersom de sitter och tittar på när mina egna katter äter.

De två berörda katterna är inte de första som kommer till Malins område.

– Vid ett tillfälle när jag kom hem hade någon ställt en bur med en kattunge i här utanför. Inget meddelande eller nånting. Jättekonstigt.

I nuläget är Malins tanke att katterna stannar hos henne över sommaren. Därefter kommer hon att försöka få in dem på något av de katthem som hon även tidigare har varit i kontakt med.

Malin Larsson i Hultsfred har vid flera tillfällen tagit hand om ensamma katter som rör sig runt hennes bostad.
Malin Larsson i Hultsfred har vid flera tillfällen tagit hand om ensamma katter som rör sig runt hennes bostad.
Hemlös katt – så gör du

Hur ser katten ut? Har den hull? Är den mager och smutsig? Hur beter den sig? Om katten är skadad eller sjuk –  ta den genast till veterinären.
Kolla om katten har Id-märkning. Sök på Sverak och SKK-registren. Fråga runt i området om någon känner igen katten. Sätt upp lappar och polisanmäl katten som upphittad. Annonsera i lokalmedia och på Blocket.se. Sätt ett halsband på katten med ditt telefonnummer och be en eventuell ägare ringa upp dig.

Källa: Katthemmetoskarshamn.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om