Efter beskedet: Julborden avbokas på löpande band

Avbokningarna kommer på löpande band. Den senaste veckan har det blivit som en löpeld, säger krögaren Putte Svensson Sahlin på hotell Hulingen.

Putte Svensson Sahlin, krögare på hotell Hulingen oroar sig inte så mycket över de nya restriktionerna. "Det har vi jobbat efter länge" säger han.

Putte Svensson Sahlin, krögare på hotell Hulingen oroar sig inte så mycket över de nya restriktionerna. "Det har vi jobbat efter länge" säger han.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-03 16:01

Det är i första hand företagen som tagit det säkra före det osäkra och avbokat. De bokningar som finns kvar är från privatpersoner. Den senaste veckan har mycket förändrats, det märks en ökad oro för coronasmitta, som avspeglar sig direkt i bokningarna.

– Vi har knappt några företag kvar som är inbokade, säger Putte Svensson Sahlin, även för det offentliga är det inget kvar. Kommunfullmäktige hörde av sig häromdagen och avbokade julbordet.

Det är med andra ord snabba kast, som gör det svårt att planera för framtiden.

– Men vi löser det, säger Putte Svensson Sahlin, vi har tagit höjd för. Vi är beredda att ändra med kort varsel.

Om inga nya restriktioner införs räknar med att kunna ha både julbord och konserter som planerat. 

– Det vill både vi och artisterna, säger han. Det är ingen ekonomi i det, men vi måste hålla igång i alla fall.

Och enligt reglerna kommer det att bli för 80 personer, sittande publik. 

– Med de nya reglerna med åtta personer i varje sällskap, är det ändå bara tio bord, säger Svensson Sahlin, så det går att sprida ut publiken ordentligt.

Som läget är nu i krogbranschen är det svårt att planera, knappt ens för den närmaste framtiden. Det har gjort att man fått titta på en rad olika möjligheter och risker.

Så hotell Hullingen har både plan B och C klara för olika scenarion. C står för catering, en verksamhet som hotellet kan utveckla ytterligare, även till julbord om det skulle behövas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!