Diskussioner pågår om gamla Willys-lokalen

Det finns en förhoppning om nya hyresgäster i gamla Willys i Hultsfred. Jan Björk, CEO på fastighetsbolaget Trophie Fastighets AB, bekräftar att man har diskussioner med intressenter.

Det ser tomt och trist ut. Men förhoppningen är att det ska bli ny verksamhet i gamla Willys. Fastighetsbolagets chef Jan Björk bekräftar att det pågår diskussioner med intressenter som vill etablera sig.

Det ser tomt och trist ut. Men förhoppningen är att det ska bli ny verksamhet i gamla Willys. Fastighetsbolagets chef Jan Björk bekräftar att det pågår diskussioner med intressenter som vill etablera sig.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-03-17 08:00

– Vi har bra diskussioner igång med intressenter som kan tänka sig en etablering i Hultsfred. Jag är hoppfull, men vi har inget konkret ännu, säger han.

Hur nära det kan vara ett resultat vill han inte uttala sig om. Men det kan ta sin lilla tid, tror han.

– Kanske att vi kan ha något att berätta innan sommaren, kanske i april-maj, säger han. Det är i alla fall min gissning.

Jan Björk och fastighetsbolaget har också en, som han tycker, bra dialog med Hultsfreds kommun.

– Vi får en hel del tips och idéer därifrån, säger han.

Lokalen på Nytorpsvägen är stor. Det är en väldig massa kvadratmeter som är lediga i huset nu, sedan Willys flyttade tvärs över gatan till det nybyggda varuhuset.

Jan Björk vill naturligtvis få dem uthyrda så snart som möjligt. Allra helst hela lokalen på en gång.

– Det är en knepig situation för oss att ha en så pass stor lokal stående tom.

Han berättar att fastighetsbolaget har 275 olika butiksfastigheter runt om i Sverige och Finland.

– Så det händer lite nu och då att någon blir tom, säger han. Då gäller det att tänka kreativt och hitta andra lösningar. Det behövs också en hel del tålamod. Men på det hela taget är jag hoppfull om att det ska bli en lösning.

Lokalen i Hultsfred ligger i anslutning till det nya handelsområdet som håller på och växer fram, vilket innebär att det är mycket folk i rörelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!