Nytt grepp för den insomnade festivalen

Hotell Hulingen och Svenskt Rockarkiv i Hultsfred testar ett nytt grepp inför den stundande arrangemangshösten. Lördagen den 10 september är det nämligen dags för Hultsfred Rewind på hotellet.

Under många år var Hultsfredsfestivalen en gigantisk folkfest. Den sista upplagan arrangerades 2009.

Under många år var Hultsfredsfestivalen en gigantisk folkfest. Den sista upplagan arrangerades 2009.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-08-10 20:00

Den senaste upplagan av den legendariska Hultsfredsfestivalen arrangerades sommaren 2009. Tretton år senare vill Hotell Hulingen och Svenskt Rockarkiv i Hultsfred testa ett helt nytt grepp för att bevara alla fina konsertminnen.

Rent konkret innebär den nya satsningen att de båda arrangerade parterna erbjuder ett gäng inspelade festivalkonserter till de som är intresserade av att minnas de svunna tiderna i Hultsfred.

undefined
Putte Svensson Sahlin hoppas att stundande Hultsfred Rewind ska bli ett återkommande arrangemang.

– Det finns 2 000 timmar med inspelat material från festivalen. Den här gången har vi valt ut ett antal hela konserter med färdigt material som vi kommer att visa på hotellet, säger Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen inför det som komma skall.

Han säger vidare att tanken med det aktuella konceptet är att gästerna ska kunna komma och gå som man vill under de timmar som konserterna spelas upp på filmduken.

– Man kan komma dit, se två låtar av en konsert och sedan gå igen för att komma tillbaka senare. På det här viset stör man ju inte artisten om man väljer att gå mitt under spelningen.

undefined
Sahara Hotnights är ett av banden vars spelning i Hultsfred kommer att visas under Hultsfred Rewind den 10 september.

Bland materialet som ska visas finns bland annat spelningar med Sahara Hotnights, Entombed, Håkan Hellström, Marit Bergman, Bob Hund och Hellacopters.

– Det var länge sedan jag fick så mycket respons som inför det här arrangemanget, säger Putte Svensson Sahlin.

Förutom konserterna blir det också exempelvis skivmässa och guidade turer hos Svenskt Rockarkiv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!