Så blir våren på torget i Hultsfred – planerna tar form

Planerna för torghandeln i Hultsfred tar allt fastare form. Redan nu i slutet på nästa månad börjar säsongen med vårtorget.

"När Tors Plan är färdig får vi hitta på något stort här", säger torghandelsgeneralen Jenny Nilsson. Men i väntan på det kommer det ändå att hända en hel del nu i vår.

"När Tors Plan är färdig får vi hitta på något stort här", säger torghandelsgeneralen Jenny Nilsson. Men i väntan på det kommer det ändå att hända en hel del nu i vår.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-02-24 13:43

– Det blir startskottet på säsongen, säger Jenny Nilsson, som är torghandelsgeneral i Hultsfred.

Då kommer stamgäster som Delikatessgrabbarna, Yxeredsbagarn och flera med dem. Men när snögloppet står som spön i backen känns det lite avlägset med vårtorg, och Jenny Nilsson räknar med att ännu fler knallar ska anmäla sig framöver. Än finns det tid att vinka på.

I april fortsätter säsongen med vad Jenny Nilsson kallar för en liten Citymarknad som hon hoppas ska locka en hel del knallar. Och i maj är det sedan dags för den stora dagen, Hultsfredsdagen. Som vanligt ligger den på klämfredagen vid Kristi Himmelsfärdshelgen.

Hultsfredsdagen kommer dock att bli lite annorlunda i år, eftersom man då ännu inte har tillgång till Tors Plan. Men hela gågatn finns ju, och Köpingsparken. 

– Men de har lovat att Tors Plan ska vara klar till midsommar, säger Jenny Nilsson, och då får vi hitta på något större till invigningen.

Men även utan Tors Plan finns det gott om plats för Torghandel i Hultsfreds centrum. Inte minst som politiken har beslutat även Köpingsparken får ingå i torghandelsområdet. Så visst finns det utrymme.

Fast det är kanske inte så lätt att fylla upp hela. Visserligen berättar Jenny Nilsson att man har en lista på 120 knallar som någon gång varit i Hultsfred.

– Men konkurrensen är tuff, säger hon, och tänker på torgdagar runt om i närområdet. Vetlanda, Nybro och så vidare där traditionen är djupt rotad. Och att slå sig in det sällskapet är inte helt lätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!