"Det gör oss alla till vinnare"

Hultsfreds satsning på Additiv tillverkningsteknik väcker intresse långt utanför de egna gränserna. Två av medlemmarna i Atrinova Affärsutveckling Scania i Oskarshamn och Additivt teknikcenter i Hultsfred drar igång en gemensam satsning.

Michael Leijonhud, Katharina Hultgren och Roger Blezell ser sig alla som vinnare i det nya samarbetet.

Michael Leijonhud, Katharina Hultgren och Roger Blezell ser sig alla som vinnare i det nya samarbetet.

Foto: Privat

Hultsfred2018-06-26 11:00

Det handlar både om utbildning och tillverkning av föremål.

Additivt teknikcenter i Hultsfred erbjuder företag i regionen både utbildning och att arbeta konkret med 3D-printing och modellering. Metallprintern som levererades tidigare i sommar blir förstås hjärtat i verksamheten.

– Samarbetet mellan medlemsföretagen utvecklas ständigt och det är förstås extra roligt när man som i det här fallet hittar konkreta områden att samarbeta kring, säger Katharina Hultgren, verksamhetsledare på Atrinova. Scania har även ingått i flera utbildnings och utvecklingsprojekt.

Michael Leijonhud, näringslivsstrateg i Hultsfred och eldsjäl när det gäller 3D-printning, är glad över att få med Scania i gänget.

­– Det här samarbetet gör oss alla till vinnare, säger han, vårt samarbete med Atrinova och det kontaktnät de har att erbjuda både i den akademiska världen och bland företagen betyder mycket för oss i vårt arbete att sätta Hultsfred på kartan. Att Scania visar intresse och dessutom blir delägare har stor betydelse för oss.

Roger Blezell, platschef på Scania i Oskarshamn ser det som viktigt för företaget att ständigt utvecklas.

­– Vi måste vara rustade när ny teknik gör sitt intåg, säger han, och där ser vi att Additivt teknikcenter kan spela en stor roll för oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!