Dessa linjer lockar till Hultsfreds gymnasium

Siffrorna är preliminära - men glädjande för Hultsfreds Gymnasium, vars program nu är förstahandsval för 70 procent av kommunens högstadieelever, jämfört med 54 procent förra året.

Hanna Waern-Andersson, antagningssekreterare på Hultsfreds gymnasium gläds åt att en högre andel elever från den egna kommunen har program på skolan som sitt förstahandsval.

Hanna Waern-Andersson, antagningssekreterare på Hultsfreds gymnasium gläds åt att en högre andel elever från den egna kommunen har program på skolan som sitt förstahandsval.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-02-18 06:00

I måndags var sista dag för att söka till gymnasieskolornas program för det kommande läsåret. Hanna Waern-Andersson, antagningssekreterare på Hultsfreds gymnasium, betonar att statistiken över valen ska läsas med försiktighet. Antagningsbesked ges först den 15 april, varpå följer ett par veckors möjlighet för omval.

– Det finns en hel del reservationer kring uppgifterna vi har nu. De gäller enbart elever från vårt samverkansområde och det återstår att se att de som sökt är behöriga till respektive utbildning. Men uppgifterna ger ändå en fingervisning, säger hon.

Intressant – och glädjande – för hennes skola är att en betydligt högre andel elever från Hultsfreds båda högstadieskolor; kommunala Albäcksskolan och friskolan Prolympia i Virserum, sökt till Hultsfreds gymnasium. Andelen har ökat från 54 procent förra året till 70 procent.

Nuläget, förstahandsval, med antal sökande och antal platser inom parentes, följt av Hanna Waern-Anderssons kommentarer: 

Barn-fritidsprogrammet 24 (30) – en ökning, Fordon-transport 44 (24) – söktrycket brukar vara högt, Ekonomi 22 (30), Natur 16 (30), Samhälls 15 (30), Vård-omsorg 11 (15) – positiv förändring, Hotell-restaurang 3 (15) - tyvärr få sökande, Industri 4 (15) - tyvärr få, El-energi 8 (12), Estetiska 7 (15). Därtill har 2 sökt Bygg-anläggning med arbetsplatsförlagt lärande (praktik) och 7 till gymnasiesärskolan. Hultsfreds gymnasium har idag ca 500 elever.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!