De trampade för gott ändamål

I Hagadal hölls spinning-cyklarna varma under hela dagen, det var fyra lag som cyklade för spinning-eventet Spin of Hope. Målet med evenemanget var att samla in pengar till Barncancerfonden.

Fyra av ledarna som höll i dagens event. Från vänster: Kicki Henningsson, Carola Karlqvist, Lena Borgstrand och på cykeln Alexander Henningsson. Foto: Erik Johansson

Fyra av ledarna som höll i dagens event. Från vänster: Kicki Henningsson, Carola Karlqvist, Lena Borgstrand och på cykeln Alexander Henningsson. Foto: Erik Johansson

Foto:

Hultsfred2017-03-27 12:10

Spin of Hope är ett spinning-event som kördes i hela Sverige den 25 mars. Det är ett arrangemang som har som mål att samla in pengar och hjälpa cancerdrabbade barn och deras familjer. Spin of Hope har som mål att samla in fem miljoner, en summa de tidigare lyckats samla in och förhoppningsvis lyckas få ihop även i år. 
Insamlingen går ut på att olika lag som deltar hyr en cykel som ska hållas igång i 12 timmar. Lagen kan själva välja hur många de ska vara per lag och hur de ska cykla under dagen. Beroende på hur mycket lagen vill skänka kan de antingen hyra en bascykel för 1500 kronor, eller en guldcykel för 3000 kronor. 

För Hagadal är det tredje gången som de arrangerar och håller i Spin of Hope. Sammanlagt var de 5 spinning-instruktörer som höll i lördagens event. I år var det fyra lag som var med och cyklade. Även några drop in-cyklister deltog också. Från årets anmälda lag samlade Hagadal in 9000 kronor till Spin of Hope, Barncancerfonden.
I år var det två företag från närområdet som var med och cyklade. De var Bröderna Ekströms skogsentreprenad och Storebrogjuteriet. Många företag var med och donerade fina priser istället för att vara och cykla. Priser som varje lag kunde vinna genom lottdragning när deltagarna cyklat klart.

Carola Karlqvist, en av ledarna som är med och arrangerar eventet på Hagadal, berättar att de är lite missnöjda över årets deltagande.
-Vi är besvikna på att inte fler ställer upp. Så vi har bestämt att vi troligtvis lägger ned Spin of Hope i Hagadal. Eventuellt kommer vi att satsa mer på Vasalopps-spinning.
På grund av det låga deltagandet valde Hagadal att lagen skulle cykla två och två mellan klockan 9 och 15 istället för en och en mellan 7 och 19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!