Då öppnar Maria sin butik efter flytten

Behåarna och underkläderna är på plats, känguruskylten likaså. Maria Olsen är klar med flytten av sin butik Downunderwear. "Jag kommer förmodligen att öppna den 14 september."

Maria Olsen siktar på att utveckla butikens behå- och underklädessortiment i samband med flytten till centrala Hultsfred.

Maria Olsen siktar på att utveckla butikens behå- och underklädessortiment i samband med flytten till centrala Hultsfred.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-09-06 16:33

Butiken som tidigare har funnits i Maria Olsens villa har nu flyttats till nagelsalongens gamla lokal på Västra Långgatan i centrala Hultsfred.

– Flytten har gått bra. Jag har tagit det lite pö om pö. Nu har jag fått hit alla grejer, så nu gäller det bara att få lite struktur på hur jag ska sätta upp allt, säger Maria Olsen.

undefined
Downunderwear har flyttat in i nagelsalongens förra lokaler på Västra Långgatan.

Till att börja med kommer hon att fokusera på behåar, underkläder och nattlinnen i de nya lokalerna.

– Sedan får vi se vad folk kommer in och frågar efter. Jag vill gärna att de berättar vad de vill ha för någonting.

Hon har ännu inte öppnat butiken efter flytten.

– Jag vill inte stressa, utan jag vill njuta av processen. Jag kommer förmodligen att öppna den 14 september.

Vad är det svåraste med att flytta butiken?

– Eftersom jag hade butiken hemma förut var det en annan känsla. Nu måste jag vänja mig vid att det inte är hemma och inte lika ombonat, säger Maria Olsen som samtidigt vill få till en hemtrevlig känsla även i de nya lokalerna.

– Jag vill att folk ska känna sig bekväma och att de tycker att det är roligt och lättvindigt att komma in här.

undefined
Maria Olsen siktar på att utveckla butikens behå- och underklädessortiment i samband med flytten till centrala Hultsfred.

Vilka reaktioner har du fått på flytten?

– Det har varit jättepositiva reaktioner. Många har sagt "vad bra att du kommer in till centrum, nu är det inte så långt att gå, då behöver jag inte ta bilen".

Hur stor är efterfrågan på behåar och underkläder?

– Den är faktiskt ganska stor. Det är otroligt många som vill ha bygelfria behåar. Det är några som har kommit in och sagt att de alltid har använt bygel, och det har jag också gjort, men det är skönt och bra för kroppen att inte alltid ha en bygel på sig.

Kommer du att ha några udda saker i butiken?

– Jag har tagit hem lite australiska kuddar, lite australiska silkessjalar och lite roliga barn-t-shirtar. När jag hittar rätt saker i Australien som jag tror kommer att vara bra för butiken kommer jag att ta med mig det. Så jag kommer att ha lite udda saker, men vad det är och hur det kommer att bli kan jag inte säga nu.

undefined
Hon ser fram emot att öppna butiken.
undefined
Känguruskylten har Maria Olsen tagit med sig från Australien.

Maria Olsen åker regelbundet till Australien, där hon har barn och barnbarn. Senaste resan gjorde hon i somras.

– Jag var där i tre veckor och kramade mitt nya barnbarn.

I och med flytten utökas öppettiderna i butiken till fem dagar i veckan. Men som vanligt är det stängt över jul och nyår, då Maria Olsen åker till Australien nästa gång.

– Till våren när jag kommer tillbaka kommer jag att ha badkläder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!