Då väntas en ny bassäng i Hagadal

Den nya bassängen i Hagadal Sportcentrum har kommit ett rejält simtag närmare. Ett förslag till hur det kommer att bli har tagits fram.

Tanken är att den nya bassängen i Hagadal ska ligga i direkt anslutning till den lilla bassängen.

Tanken är att den nya bassängen i Hagadal ska ligga i direkt anslutning till den lilla bassängen.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-06-01 10:47

Enligt förslaget, ingenting är dock beslutat ännu, kommer det att bli en specialbassäng på 14 gånger sju meter, med höj och sänkbar botten. Tanken är att den ska kunna användas av såväl rörelsehindrade som för rehabverksamhet. Och naturligtvis också för simskolan.

– Vi fick en avrapportering om läget vid sista sammanträdet, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Planeringen är så gott som klar, det som återstår är att finräkna på kostnaden, ta fram ritningar och liknande. Det jobbet fortsätter nu och ett närmare besked utlovas efter sommaren.

– Pengar till den här satsningen finns avsatta i budgeten, säger Lars Rosander.

– Vi har 45 miljoner avsatta, fyller oppositionsrådet Tomas Söreling (S) på.  Men det är lite tveksamt om det kommer att räcka. Men det får vi hantera när det blir så dags. 

Han hoppas verkligen att den här satsningen går i mål, och han ser fram mot invigningen, som i dagsläget är planerad till någon gång under 2024.

– Då ska det vara klart enligt planerna nu, säger Söreling som hoppas att tidplanen ska hålla.

Han berättar att den här bassängen varit en valfråga för socialdemokraterna i många herrans år. Men under 2021 fick man in den i planeringen på allvar.

– Det har talats om den i minst tio år, säger han, vi har haft med den i minst två valprogram. Så nu hoppas jag att den kan bli verklighet.

Den tänkta placeringen kommer att bli mellan fotbollstältet och den lilla bassängen, ett område som i dag används som parkering och som ligger i direkt anslutning till cafeterian.

– Det kommer att bli ett enormt lyft för Hagadal, säger Söreling, den höj-sänkbara botten tillsammans med att bassängen kan värmas till 33-34 grader, gör att man kan nå helt nya målgrupper. Exempelvis reumatiker och andra som behöver träning i varmt vatten. Det är många som kommer att få nytta av den. Målgrupper som vi vill värna om alla dagar i veckan.

Så Söreling håller verkligen tummarna för att det ska hålla hela vägen. 

– Vi har aldrig varit så nära som just nu, säger han. Och så här långt är vi i politiken helt överens om hur det ska bli.

En uppgradering av Hagadal har som sagt varit på tapeten i många, många år vid det här laget. Tidigare har det pratats om både hopptorn, djupbassäng och bubbelpool. Av det har det inte blivit så mycket, men en extra bassäng är på gång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!