Covidläget: Så ligger drabbade omsorgen till just nu

Viss osäkerhet finns, trots stabilt läge för socialtjänsten i Hultsfred. "Vi väntar på många provsvar".

Socialchef Ann-Gret Sillén konstaterar att läget är stabilt inom socialtjänsten.

Socialchef Ann-Gret Sillén konstaterar att läget är stabilt inom socialtjänsten.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-12-09 14:00

Det aktuella läget inom vård och omsorg är ganska stabilt för närvarande. I dagsläget har sju medarbetare och sex brukare bekräftad covid-19. Det berättar socialchefen i Hultsfred, Ann-Gret Sillén, som gör regelbundna uppdateringar av läget på kommunens hemsida.

I den senaste uppdateringen av läget berättar hon om sex brukare och sju i personalen med bekräftad sjukdom. Vilket är några färre än vid den senaste uppdateringen i fredags, då elva i personalen bekräftades smittade. 

– Några har också blivit friska och smittfria och kunnat gå tillbaka till jobbet igen, säger Ann-Gret Sillén.

Den ökning av antalet smittade som märktes i slutet på förra veckan har satt igång en omfattande smittspårning och provtagning.

– Då konstaterades några nya fall av smitta, säger Ann-Gret Sillén. Vilket gjorde att smittspårningen satte igång.

Under tisdagen väntade man på 50-talet provsvar gällande medarbetare, prover som tagits i samband med den smittspårning som pågår och den löpande provtagningen som görs vid symptom. Till det kommer ytterligare 30 provsvar gällande brukare inom verksamheten.

– I och med att vi väntar på så många provsvar finns det en viss osäkerhet om läget, säger Ann-Gret Sillén. Men vi får snart besked. 

Totalt har cirka 800 prover tagits på brukare och medarbetare från oktober och fram till idag.

Frånvaron bland medarbetarna har denna vecka liksom föregående vecka legat på mellan 7-8 procent. En siffra som gör personalsituationen hanterbar i förvaltningens olika verksamheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!