Premiär för sommaryoga intill sjön Hulingen

Coronapandemin tvingade Malin Hjalmarsson att anpassa och ställa om sin yogaverksamhet. På tisdagen var det premiär för en sommarfavorit, morgonyoga intill sjön Hulingen.

Eva Samuelsson deltog i premiären av sommaryogan på Hultsfreds Strandcamping. "Det är en fantastisk plats att ha yoga på", säger instruktören Malin Hjalmarsson.

Eva Samuelsson deltog i premiären av sommaryogan på Hultsfreds Strandcamping. "Det är en fantastisk plats att ha yoga på", säger instruktören Malin Hjalmarsson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-07-07 08:00

– Jag har haft verksamhet året runt med egen yogastudio här i Hultsfred, men när coronapandemin kom tvärdog allt. Det var som att vända blad, säger Malin Hjalmarsson, som driver egna företaget Holistic Move.

I januari sa hon upp lokalen, för att slippa betala hyra för något som inte användes. Istället har hon haft lite samarbete med Hotell Hulingen och under vintern och våren har hon haft digitala yogaklasser.

– Jag har tappat omkring 80 procent av mina deltagare, men jag har anpassat och ställt om och letat varenda möjlighet som har funnits, säger Malin som på tisdagen hade premiär på sin sommaryoga, eller morgonyoga som den också kallas, intill sjön Hulingen i samarbete med Hultsfreds Strandcamping.

– Det känns jättehärligt att träffa folk igen, och att få göra det här på en så fin plats, perfekt för yoga.

undefined
Malin Hjalmarsson, som driver egna företaget Holistic Move, gav bland andra Eva Samuelsson, Cissi Albertsson och Louise Weinfors Lockström en perfekt start på dagen.

Det är andra året hon har morgonyoga och det är inte ovanligt att det dyker upp lite campinggäster också. Premiärdagen var det dock enbart Hultsfredsbor som njöt av en, som de sa, "perfekt start på dagen".

– Efteråt känner man sig pigg och alert – och avslappnad samtidigt, säger Cissi Albertsson, som försöker gå på yoga hela året.

Nu hade hon tagit med sig Angelica Tunfjord, som testat lite blygsamt inomhus, men nu var det första gången utomhus och med Malin Hjalmarsson som instruktör.

– Jag har semester, så nu ska jag fortsätta i samma tempo hela dagen, utan en massa måsten, sa hon sedan Malin avslutat passet med att läsa ett passande stycke ur en bok.

undefined
Malin Hjalmarsson avslutade morgonpasset med att läsa ett passande stycke ur en bok.

Malin är instruktör i Global Yoga, där tekniker från olika yogaformer blandas. En tillåtande form, som brukar vara lätt att ta till sig, så Malin understryker att det inte behövs några förkunskaper för att delta i morgonyogan.

– Den är dessutom mjuk för alla morgonstela kroppar, säger hon och berättar om en annan nyhet för säsongen. Torsdagar i juli och augusti ska jag också ha sup-yoga. Då paddlar vi ut en bit och har yoga ute på sjön. 

undefined
Yoga med härlig utsikt över sjön Hulingen. "Nu ska jag fortsätta i samma tempo hela dagen, utan en massa måsten", sa Angelica Tunfjord, tv.

Vad tror du om förutsättningarna att komma igång på allvar igen med verksamheten?

– Jag tror det ska gå bra, jag vet att intresset finns. Har kroppen vant sig vid yoga, så känner man att man behöver det. Så jag är försiktigt positiv inför hösten, att det ska bli en lite mer normal tid nu när allt fler blir färdigvaccinerade.

undefined
Cissi Albertsson och Angelica Tunfjord fortsatte dagen med en gemensam frukost på campingen.
För andra året har Malin Hjalmarsson sommaryoga vid sjön Hulingen.
För andra året har Malin Hjalmarsson sommaryoga vid sjön Hulingen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!