Vill ha ett vattenspel i sjön Hulingen

30 år efter att tankarna om ett vattenspel vid strandpromenaden lyftes i en motion, är nu idén återigen uppe för diskussion. Owe Samuelsson (C) vill se en fontän i Sjön Hulingen.

I allt det novembergråa skulle ett färgsprakade vattenspel i Hulingen bli ett lyft, tycker Owe Samuelsson.

I allt det novembergråa skulle ett färgsprakade vattenspel i Hulingen bli ett lyft, tycker Owe Samuelsson.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-18 15:00

Owe Samuelsson i Hultsfred ser framför sig en fontän 50-60 meter ut i sjön Hulingen någonstans längs strandpromenaden. Ett vattenspel som kastar sina strålar högt i luften i olika formationer. Gärna också kvällsbelyst och i olika färger.

– Jag tror att en fontän i sjön Hulingen skulle uppskattas av många, både kommuninvånare och besökare, säger han.

I egenskap av ledamot för centern i kommunfullmäktige har Owe Samuelsson skrivit ner sina tankar i en motion. Och tar på så sätt emot en passning från Lennart Beijer (V) tillsammans med dåvarande kommunalrådet Bosse Bergman (S) som för si så där 30 år sedan skrev en liknande motion. Då blev det dock aldrig verklighet av tankarna.

– Det var under Hultsfredsfestivalens storhetstid, på 1990-talet, säger han.

– Det kanske inte riktigt var läge då, då var inte strandpromenaden lika utvecklad som den är nu med nytt liv i både campingen och folkets park, säger Lennart Beijer.

Han betonar dock att om man i dessa tider ska göra en sådan här satsning så gäller det att tänka klimatsmart. Kanske med solceller som drivkälla. 

Owe Samuelsson hoppas och tror att ett vattenspel ute i sjön skulle bli mycket uppskattat. Både av turister och av lokalbefolkningen. Numera är strandpromenaden livligt frekventerad. Framförallt på sommaren, berättar han.

– Det kan vara mycket avkopplande att sitta och titta på de olika formationerna som blir, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!