Campingsäsongen står för dörren – öppnar i helgen

Just nu är det full fart på Hultsfreds Strandcamping. Säsongen närmar sig med stormsteg, och det gäller att hinna städa ut vintern.

Erika Hammarlund och Richard Hägglund hjälps åt att lägga en av kajakerna till rätta i stället. En förberedelse inför campingsäsongen som börjar på fredag.

Erika Hammarlund och Richard Hägglund hjälps åt att lägga en av kajakerna till rätta i stället. En förberedelse inför campingsäsongen som börjar på fredag.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-04-28 08:00

Erika Hammarlund, som driver campingen tillsammans med Richard Hägglund kan se fram emot ännu en toppensommar på campingen. Redan nu, några dagar innan öppning, är bokningsläget gott. Ja riktigt bra, rent av.

– Blir det bara väder blir det nog minst lika bra som förra sommaren, säger Erika Hammarlund.

För det visade sig bli en riktigt bra sommar för campingplatsen vid Hulingens strand. Både svenska gäster och tyska hittade hit. De senare främst på andra halvan av sommaren.

– Då lättade man på restriktionerna i Tyskland, säger Erika Hammarlund.

Det märktes direkt på campingen, när gästerna strömmade till. Däremot sommaren 2020 blev lite magrare, när pandemin rasade som värst i både Sverige och utomlands. Så sammataget blev det en bra sommar.

– Men det är förvånansvärt hur snabbt det har återhämtat sig, säger Erika Hammarlund.

Redan nu på fredag slår campingen upp portarna för säsongen. Då kommer de första husvagnarna och husbilarna och Erika hoppas att det blir bra tryck på campingen hela helgen. 

Men innan dess är det mycket som ska hinnas med, storstädning överallt, båtar och kajaker ska ställas ut. Alla förråd ska fyllas på och hela anläggningen ska ses över, så att allt fungerar.

– Men vi hinner, säger Erika Hammarlund, allt är under kontroll.

Inledningsvis på sommaren smyger man igång lite försiktigt med helgöppet i campingen och caféet men efter skolavslutningen drar säsongen igång på allvar.

– Då får vi loss våra sommarjobbare, säger Erika. Vi kommer att ha några fler i år. Totalt blir vi 16 personer som jobbar här i sommar. Det är kul med nya kollegor. 

Ja och gamla också, det blir några av fjolårets jobbare som är tillbaka i år igen, kompletterade med några nya. Det är några fler som ska jobba på campingen i sommar.

– Det hänger ihop med att vi utökar öppettiderna i caféet, säger Erika Hammarlund.

Men bortsett från det blir det inga större nyheter inför årets säsong.

– Lite småfix här och där behövs alltid, säger hon, Vi kanske ökar på våffelmenyn lite.

Nu i vinter fick campingen en glädjande utmärkelse, Traveller´s Choice, som betyder en hel del eftersom det är gästerna som röstat fram campingen till titeln.

– Det är jätteroligt, tycker Erika Hammarlund, eftersom det är lite av ett kvitto på att vi lyckas, vi har alltid haft ett fokus just gästbemötandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!