Bo Bergman fick Tage Erlanders hedersmedalj

Bo Bergman från Triabo uppvaktades med Tage Erlanders hedersmedalj för långt och förtjänstfullt arbete inom olika uppdrag när Socialdemokraterna i Kalmar län höll distriktskongress i Västervik.

Bo Bergman, Hultsfred, och Torgny Nilsson, Oskarshamn, hedrades med Tage Erlanders hedersmedalj på Socialdemokraternas distriktskongress. Foto: Privat

Bo Bergman, Hultsfred, och Torgny Nilsson, Oskarshamn, hedrades med Tage Erlanders hedersmedalj på Socialdemokraternas distriktskongress. Foto: Privat

Foto:

Hultsfred2017-03-28 16:27

– Hedersamt. Verkligen hedersamt, kommenterar han stolt.

Ett 150-tal ombud var samlade på Lysingsbadet i Västervik för att bland annat besluta om verksamheten för 2017.
Det blev en stor dag för Bo Bergman liksom Torgny Nilsson från Oskarshamn, som båda uppmuntrades med Tage Erlanders hedersmedalj.

– Det är jag stolt över, kommenterar Bo Bergman som gick med i föreningen så tidigt som 1969 och redan två år senare valdes han in som ombud i Folkets Hus och Folkets Parker.

Det är en diger politisk meritlista han har. För att ta några exempel kan nämnas att Bergman var med och satte ihop vallistan till storkommunen Hultsfred 1973, han fick sitt första kommunala uppdrag 1982 när han valdes in i byggnadsnämnden och efter valet 1985 blev han kommunstyrelsens ordförande.
– Jag hade aldrig tänkt att bli heltidspolitiker, utan jag trivdes egentligen bra med att få vara med och bestämma som fritidspolitiker. Men det blev tolv år på den posten.

2011 tog Bergman över som ordförande i Hultsfreds Bostäders styrelse, hans sista politiska uppdrag.

Under kongressen valdes Nermina Mizinovic från Hultsfred in som ny ledamot i distriktsstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!