Blombollar plundrade: "Bara de vita och de rosa"

"Det Ă€r inte lĂ€tt att fĂ„ tag i nya blommor sĂ„ hĂ€r sent pĂ„ sĂ€songen". Jens Karlsson, projektchef pĂ„ ÖSK Ă€r bedrövad efter inbrottet i kommunens vĂ€xthus.

 Henrik LundbÀck misstÀnker att blomstertjuvarna slagit till i flera omgÄngar och efter deras framfart verkar det som om Lilla Torget blir utan blomsterprakt i sommar.

Henrik LundbÀck misstÀnker att blomstertjuvarna slagit till i flera omgÄngar och efter deras framfart verkar det som om Lilla Torget blir utan blomsterprakt i sommar.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-07-15 13:00

NĂ„gon gĂ„ng i helgen slog blomstertjuvarna till mot kommunens vĂ€xthus vid förrĂ„det pĂ„ BjörkuddsvĂ€gen. DĂ€r stals en hel massa blommor ur "bollarna" alltsĂ„ de blomsterprydnader som brukar stĂ„ vid Lilla Torget i Hultsfred. Och det var inte vilka blommor som helst som försvann. 

– Det var bara de rosa och de vita blommorna som stals, sĂ€ger Jens Karlsson. Det verkar vara vĂ€ldigt medvetet sĂ„ jag tror inte det Ă€r nĂ„got busstreck. PĂ„ nĂ„got vis kĂ€nns det Ă€nnu mindre okej om det Ă€r vuxna mĂ€nniskor som bryter sig in och stjĂ€l blommor.

– Vi hade rĂ€knat med att plantera ut de hĂ€r blommorna om nĂ„gon vecka, sĂ€ger Jens Karlsson. "Bollarna" som vi kallar dem var intagna eftersom det pĂ„gĂ„r ett ombyggnadsarbete vid Lilla Torget just nu.

Ambitionen Ă€r nu att ersĂ€tta de försvunna blommorna. 

– Men det Ă€r inte sĂ„ lĂ€tt att fĂ„ tag i nya sĂ„ hĂ€r sent pĂ„ sĂ€songen, sĂ€ger Jens Karlsson, men vi ska i alla fall försöka.

Men trots det finns risken att Lilla Torget blir utan blomsterprakt den hÀr sÀsongen.

– Som "bollarna" ser ut nu kan vi inte sĂ€tta ut dem, sĂ€ger Jens Karlsson.

Det hÀr med blomsterstölder Àr dock inget nytt för kommunalteknikförbundet. FrÄn och till upplever man problem. Men frÀmst dÄ med de utplanterade blommorna.

– Det hĂ€nder, sĂ€ger Jens Karlsson, att det stjĂ€ls blommor ur urnorna. Till och med att man planterat om de andra blommorna för att stölden inte ska mĂ€rkas. Men vi vet exakt hur mĂ„nga plantor det ska finnas i varje kruka.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!