Hoppade jämfota mot ansiktet – vittne chockades

Vittnet chockades av den grova misshandeln. 24-åringen matade slag och sparkar mot den liggande mannen och hoppade jämfota mot ansiktet.

Ett av vittnena lyckades filma delar av den grova misshandeln i gångtunneln mellan centrumparkeringen och gågatan i Hultsfred.

Ett av vittnena lyckades filma delar av den grova misshandeln i gångtunneln mellan centrumparkeringen och gågatan i Hultsfred.

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Hultsfred2023-10-12 14:51

Händelsen inträffade i gångtunneln mellan centrumparkeringen och gågatan i Hultsfred den 18 augusti. Ett vittne hör hur ett verbalt bråk övergår i slagsmål bakom honom. Vittnet tar upp telefonen för att filma men lyckas bara ta två mycket korta sekvenser. 

Första sekvensen visar hur en 24-årig man tar ett bestämt steg mot tunneln samtidigt som en 25-årig man kommer springande.

Andra sekvensen visar hur 24-åringen hoppar upp på ryggen på en tredje man. Även 25-åringen tycks vara inblandad i handgemäng med denne man.

undefined
Ett av vittnena lyckades filma delar av den grova misshandeln i gångtunneln mellan centrumparkeringen och gågatan i Hultsfred.

Den grova misshandel som sedan följer har nu resulterat i två fängelsedomar och ett utvisningsbeslut. Kalmar tingsrätt dömer både 24-åringen och 25-åringen till fängelse i ett år och sex månader. 25-åringen utvisas även ur Sverige och förbjuds att återvända under tio års tid.

"Händelsen har uppenbart varit hastig och dramatisk", skriver tingsrätten.

Vittnet har berättat att han blev chockad. Han såg hur den påhoppade mannen hamnade på marken och att 24-åringen stod och matade slag och sparkar mot ansiktet, och även hoppade jämfota mot ansiktet (han kunde dock inte avgöra om 24-åringen träffade). Enligt vittnet var 24-åringen drivande i misshandeln.

undefined
Misshandeln inträffade i gångtunneln en fredagseftermiddag i mitten av augusti.

Ett annat vittne såg hur 24-åringen och 25-åringen slog och sparkade mannen när han låg på marken framför tandläkarmottagningen.

"Hon skrek "Sluta!" men fick ingen reaktion. Personen på marken försökte vid flera tillfällen komma undan men blev hela tiden nedslagen", skriver rätten.

24-åringen och 25-åringen döms mot sitt nekande. Tingsrätten ser det som styrkt att de gemensamt angripit och misshandlat mannen.

Även om skadorna blev relativt lindriga konstaterar rätten att det varit fråga om omfattande våld som bland annat riktats mot huvudet i numerärt överläge och när mannen låg ner.

"Misshandeln bör därför bedömas som grov."

undefined
Kalmar tingsrätt dömer både 24-åringen och 25-åringen till fängelse i ett år och sex månader.

24-åringen är tidigare ostraffad medan 25-åringen är dömd ett flertal gånger för våldsbrott och missbruksrelaterad brottslighet. Åklagaren yrkade på utvisning av båda männen, men rätten ser bara skäl att utvisa 25-åringen.

"Återfallsrisken är uppenbar och han framstår med hänsyn till sin upprepade kriminalitet som svagt integrerad i det reguljära samhället och som ett reellt och allvarligt hot mot allmän ordning och säkerhet", skriver rätten om 25-åringen, som förutom grov misshandel döms för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Männen ska tillsammans betala 32 800 kronor i skadestånd till brottsoffret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!