Betydelsefull julbuffé på träffpunkt

För många är gemenskapen ovärderlig. För Paul Öström exempelvis, är Träffpunkt Stationens julbuffé väldigt betydelsefull. "Det är dramatiskt att bli ensam, efter att ha varit gift i 62 år. Då blir det väldigt tyst omkring en."

Ann-Margret Juthe kollar av med Elsy Larsson och Paul Öström så allt är till belåtenhet.

Ann-Margret Juthe kollar av med Elsy Larsson och Paul Öström så allt är till belåtenhet.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-12-04 19:00

Det var dags för årets sista tisdagsevenemang för daglediga på Träffpunkt Stationen. Levande ljus brann på borden, som dukats fint i julerött och det doftade ljuvligt från köket där det tre personer stora köksteamet med Lennart och Ann-Margret Juthe, Sten Larsson och deras "hjälpredor" såg till att få klart det allra sista.

Det är inte fel att utse julbuffén till årets mest uppskattade programpunkt. I år gick de 50 platserna dessutom åt rekordsnabbt.

– Den första anmälan till julbuffén kom in redan i september, säger Elsy Larsson i arrangerande Tillgänglighet.nu.

– Det är så roligt när det blir fullt kring borden, tillägger maken Sten Larsson.

Maten är förstås uppskattad. Det dukas fram allt från köttbullar och prinskorv till hemmagjord omelett och Janssons frestelse, ägghalvor, sill och rödbetssallad till det. Allt krönt med ostbricka och tillhörande päronbitar. Men – maten i all ära. Gemenskapen sätts ändå främst av de som kommer på kalaset.

– Jag älskar att laga mat och ännu mer älskar jag att få laga till de som jag vet blir så här glada av att få avnjuta den, säger Ann-Margret Juthe. Det behöver inte vara i överflöd, utan många här i dag lever ensamma och värdesätter att få sitta ner för att äta och umgås. Det värmer gott här inne i hjärtat när man vet vilken god gärning man gör, säger hon och kan inte riktigt hålla tillbaka tårarna.

Träffpunkt Stationens julbuffé är årets mest uppskattade programpunkt. Att få äta tillsammans värdesätts.
Träffpunkt Stationens julbuffé är årets mest uppskattade programpunkt. Att få äta tillsammans värdesätts.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!