Då öppnar biografen i Hultsfred igen

Den inställda vårsäsongen gick direkt över i sommaruppehåll. Filmvänner i Hultsfred får ha tålamod. RioBio öppnar inte förrän i höst.

Hampus Eriksson är engagerad i arbetet med RioBio och han ser fram emot att filmerna kan börja rulla igen. Någon gång i augusti-september, tror han.

Hampus Eriksson är engagerad i arbetet med RioBio och han ser fram emot att filmerna kan börja rulla igen. Någon gång i augusti-september, tror han.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-05-26 08:00

Det vill säga om Folkhälsomyndigheten ger klartecken.

– Men vi planerar för att öppna i höst, säger Hampus Eriksson i HFK:s biosektion. Någon gång i slutet på augusti, eller början på september. Då kommer vi att kraftsamla ordentligt. 

Trots det långa uppehållet i verksamheten har intresset inte svalnat bland medlemmarna i biosektionen. Tvärtom, är de mer taggade än på länge.

Så här långt har man inte klart med något program för hösten. Det återstår att se vad det blir för filmer. Nu under pandemin är det bra många filmpremiärer som skjutits upp, andra har lagt ut digitalt eller på andra kanaler. 

– Vi kommer att få veta mer om vad som finns i sommar, säger Hampus Eriksson. 

Men en premiär är i alla fall klar inför hösten. Det nya biljettsystemet ska tas i bruk.

– I fortsättningen ska man kunna boka sina biljetter hemifrån och ha allt klart när man kommer, säger Hampus Eriksson.

Det betyder att frivilligjobbarna på bion slipper det klassiska momentet, att stå i dörren och riva biljetter.  Eller i alla fall nästan.

– Vi kommer nog att göra det också, men det blir mer fokus på popcorn och läsk i fortsättningen.

Nu under uppehållet har också kiosken i Valhall byggts ut, den är numera dubbelt så stor och det betyder att personalen får betydligt mycket mer svängrum i fortsättningen. Tidigare har det varit lite väl trångt mellan biljettkassa, popcornmaskin och läskkylare.

– Jag har varit och tittat och det är nice, säger Hampus Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om