Stängda badbassänger i Hultsfred och Virserum

Både badhuset i Virserum och simhallen i Hagadal är stängda just nu. Men Stora julbadet ska inte vara i fara, säger Maria Bohlin simhallsansvarig på Hagadal.

Både Simhallen i Hagadal och badhuset i Virserum håller stängt just nu. Men förhoppningen är att verksamheten ska komma igång igen snart.

Både Simhallen i Hagadal och badhuset i Virserum håller stängt just nu. Men förhoppningen är att verksamheten ska komma igång igen snart.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-12-14 10:53

Anledningen till att Hagadal håller stängt är att barnbassängen, Trollgölen, måste repareras. Och under tiden hålls simhallen stängd.

– Simhallen är en ansträngd miljö när man ska göra så här, så därför väljer vi att hålla stängt. Men vi tar det nu i Luciaveckan, för då brukar vi ha lite färre besökare än annars, det är ju ganska många andra evenemang som lockar,  säger Maria Bohlin.

– Vi kommer att öppna igen på fredag här i Hultsfred, säger hon.

Det som ska göras med Trollgölen är att botten ska åtgärdas, plastas om och målas. Det är för all del inte så länge sedan det gjordes, men nu är det dags igen.

– Det är ett garantijobb som ska göras, säger Maria Bohlin. En reklamation.

Men hon betonar att den övriga anläggningen, med friskotek sporthallar och annat håller öppet som vanligt. Bastu och duschar påverkas inte av ombyggnaden.

Även badhuset i Virserum håller stängt just nu. Anledningen är att en pump, som är viktig för bassängen, har gått sönder och man väntar just nu på att få fram reservdelar. Men här är tidsplanen för när bassängen kan öppna igen, mer osäker.

– Men när vi får dem vet vi inte i nuläget, säger Maria Bohlin. Vi vet heller inte när badhuset kan öppna igen.

Så vad gör ni nu på Hagadal när badet är stängt?

– Den övriga verksamheten är ju öppen, dessutom passar vi på att storstäda nu, så att det blir rent och fräscht till jul. Då kommer vi att ha mycket öppet i stället. Dock inte på julafton och juldagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!