Årets Mörlundabo är nu korad

I lördags blev Per-Inge Pettersson, styrelseordförande för den ideella föreningen Fibernät Mörlunda, utnämnd till årets Mörlundabo av hembygsföreningen.

Hultsfred2015-07-07 06:12


Toner från bandet "Kurt och hans vänner" dansade tillsammans med kaffeoset i luften och solen gassade het på de dryga 60 besökarna på blåbärskullen i Mörlunda.
- Det var roligt! Utbrister pristagaren Per-Inge i telefonen. Jag hade fått lite föraning för två dagar innan fick jag reda på att jag skulle infinna mig på blåbärskullen. Innan dess hade jag inte tänkt tanken på att jag kunde bli korad. Det är extra kul att det är en lokal utmärkelse. Jag tycker att det är självklart att göra vad man kan för sin hembygd. Men att få bekräftelse är inte lika självklart, jag blev riktigt rörd.

Fiber till Mörlunda
Detta är andra gången som hembygdsföreningen utser årets Mörlundabo.
- Vi vill uppmuntra dem som gör något positivt för bygden, berättar Ann-Charlott Andersson från hembygdsföreningen. Per-Inge Pettersson har som ordförande i Fibernät Mörlunda lagt ner mycket arbete och tid till att få fiber till Mörlunda. Vilket är viktigt eftersom vi kommer snabbare ut på internet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!