Annika stänger sin restaurang – kliver in i ny satsning

Annika Stagård avvecklar restaurangen "Hos Annika". Istället driver hon turistboendet på Kloster Gård.

Annika Stagård driver numera turistboendet på Kloster Gård i Hultsfred.

Annika Stagård driver numera turistboendet på Kloster Gård i Hultsfred.

Foto: Maria Fabien

Hultsfred2025-07-10 16:30

Efter att ha drivit restaurangen "Hos Annika" i det gamla missionshuset på Storgatan i Hultsfred i nästan två år väljer nu entreprenören Annika Stagård att stänga dörrarna, men knappast att sakta ner på tempot. Från och med den 1 juli är hon istället ett nytt ansikte på Kloster Gård i Hultsfred, där hon tagit över driften av turistboendet.

– Jag hade bestämt mig för att dra ner på restaurangverksamheten och göra något annat, säger Annika, som beskriver förändringen som både nödvändig och inspirerande.

När hon först började med cateringverksamhet fanns drömmen om en plats där både mat och boende kombineras. Kyrkan i Hultsfred blev en mellanlösning.

– I och med att jag inte hittade den möjligheten och sen fick chansen att hyra kyrkan, så var det en fantastisk lösning. Men jag hade bara ett ben att stå på, jag hade bara maten och det är inte lätt att driva en verksamhet med mat, säger hon.

Flytten till Kloster Gård kom snabbt. Frågan kom under en helg, och bara några dagar senare var första stugan öppen.

– Det gick väldigt fort från att jag fick frågan på lördagen till att jag på måndagen började städa och på tisdagen öppnade upp första stugan. Det har bara rasslat till, berättar Annika med ett skratt.

Nu hjälper Annika till att driva både boendet och utveckla platsen vidare. Konferenslokalen ska inredas med hennes tidigare restaurangmöbler, och lokalen kommer att kunna bokas för olika evenemang. Något restaurangkök blir det inte, men catering kommer fortsatt finnas genom samarbete med kollegor och hyrda kök.

– Det känns bara som att det finns möjligheter här och jag tycker att det är fantastiskt med alla härliga turister som kommer.

Framtidsplanerna är redan många och stora. Den 15 augusti kommer Jan Johansen till Kloster Gård, en spelning som var bokad till restaurangen men som nu får markera starten på det nya kapitlet. 

– Entreprenörshjärnan snurrar hela tiden. Jag hoppas att jag kan göra något bra utav det här, och det tror jag att jag kan, säger hon.

Redan nu har Annika flera planer för att utveckla Kloster Gård. "Entreprenörshjärnan snurrar hela tiden", säger hon.
Redan nu har Annika flera planer för att utveckla Kloster Gård. "Entreprenörshjärnan snurrar hela tiden", säger hon.

På sikt vill hon uppgradera boendet och bygga en reception. Även julbord planeras och boendet kommer också att hållas öppet under vintertid för första gången. Men trots mycket arbete och nya idéer ser Annika fortfarande fram emot sitt arbete på Kloster Gård.

– Ibland måste man våga släppa taget om sådant man hoppats och velat, för att ge plats åt nya möjligheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!