Misstänkt misshandel på grundskola

Under torsdagen fick polisen in en anmälan om en misstänkt misshandel på Albäcksskolan i Hultsfred.

Under torsdagen polisanmälde en tonåring att hon blivit misshandlad av en annan tonårstjej under skoltid på Albäcksskolan i Hultsfred.

Under torsdagen polisanmälde en tonåring att hon blivit misshandlad av en annan tonårstjej under skoltid på Albäcksskolan i Hultsfred.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-09-08 11:20

Enligt anmälan ska en äldre tonårstjej ha gett sig på en yngre tonårstjej. Det hela ska ha skett under skoltid.

– Misshandeln består i bitskada och rivmärken, att man blivit riven, säger Anders Hultman vid polisen.

I samband med anmälan om detta fall gjordes ytterligare en anmälan mot samma person. Enligt polisen anmälde målsäganden att hennes yngre syskon också blivit utsatt av samma flicka.

När Vimmerby Tidning når rektorn Karolina Karlsson på eftermiddagen berättar hon att hon fick kännedom om händelsen direkt.

– Vi har agerat utifrån de rutiner vi har och som gäller när det uppstår en konflikt, att prata med alla inblandade och göra en bedömning utifrån det. När våld är inblandat uppmanar vi till att göra en polisanmälan, säger Karlsson.

Vi har tidigare rapporterat om flera andra allvarliga händelser på skolan. Hur jobbar ni för att motverka det här i större skala?

– Det handlar om att ha många vuxna tillgängliga för eleverna, både i klassrummen och på rasterna.

Och om det inte skulle fungera, vad gör man då?

– Skollagens disciplinära åtgärder behöver vi använda vid vissa tillfällen och det vi kan göra är att tillämpa dem.

Behöver man som förälder vara orolig för situationen?

– Nej, det behöver man inte vara. Genom att jobba nära eleverna och föräldrarna försöker vi få ut information i tid och på det sättet kunna förhindra saker. Annars handlar det om att agera snabbt när det väl händer saker och det har vi gjort i det här fallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!