Premiär för fotbollsklubbens musikvideo

Nu är HFK:s egen musikvideo klar. Ungdomarna var först ut att se den på bion i Hultsfred förra lördagen. På kvällen visades den för alla som anmält sig till HFK:s årsfest.

Så här såg det ut när HFK-filmen spelades in. På lördagen har filmen premiär på HFK:s årsfest.

Så här såg det ut när HFK-filmen spelades in. På lördagen har filmen premiär på HFK:s årsfest.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2023-11-11 18:30

Det var i september Vimmerby Tidning kunde berätta om HFK:s projekt att spela in en egen musikvideo. Nu är produktionsbolaget Studio Rosenfors klara med sitt arbete och filmen kan visas för spelare, ledare och allmänheten.

Bakom projektet ligger åtskilliga ideella timmar och även stöd från RF-SISU som bollplank och med viss ekonomisk hjälp.

Först ut blev ungdomarna i laget som fick se filmen förra lördagen. Då visades den vid två olika tillfällen. Senare på kvällen visades den för alla deltagare i HFK:s årsfest.

Årsfesten är klubbens egen Oscarsgala där olika insatser under året uppmärksammas, exempelvis årets arbetsinsats och årets spelare för dam respektive herr. I år hade 90 personer anmält sig.

undefined
Fullt ös. Entusiasmen vid inspelningen av HFK:s nya film går det inte att ta miste på. Klipp ur filmen.

Den breda allmänheten kan se filmen på Vimmerby Tidnings hemsida.

– Filmen kommer på Facebook och på hemsidan, berättar Patric Engqvist, mångårig tränare i klubben och numera engagerad förälder, som lett filmprojektet.

Han funderar på om filmen skulle kunna vara "förfilm" vid något tillfälle på biografen i Hultsfred. Men det är ännu så länge bara en tanke.

Filmen ska användas för att skapa en stolthetskänsla och gemenskap för barn och ledare i föreningen, men också vid andra tillfällen som träffar med sponsorer.

Låten i filmen, "Tillsammans är vi HFK", finns upplagd på Spotify och YouTube. Åtta personer sjunger på hela låten men i refrängen deltar alla som var med vid filminspelningen.

– 320 spelare var med vid filminspelningen, berättar Patric Engqvist.

På videon strålar spelarna av glädje och entusiasm. Refrängen "Våra hjärtan slår för HFK" går rakt igenom skärmen.

undefined
Gänget bakom den nya HFK-låten: Från vänster Ken Kängström med sonen Dexter, Patric Engqvist och Kristoffer Rydstrand. Ken och Kristoffer har skrivit musiken och Patric texten.

Första lilla fröet till en egen film såddes när årets årsfest planerades och Putte Svensson Sahlin föreslog en film. Fröet växte och till slut blev det också en helt egen klubblåt. Något som många idrottsföreningar runt om i landet säkert skulle önska sig för att peppa ungdomarna till att känna gemenskap.

Musiken är skriven av två utflyttade kommuninvånare, Ken Kängström och Kristoffer Rydstrand. Texten är skriven av Patric Engqvist men han har bollat den med andra i Hultsfreds FK.

Patric Engqvist säger att det viktigaste med projektet är att göra något tillsammans för stärka den goda sammanhållningen ytterligare.

Filmen visades under två pass på Rio Bio i Hultsfred för spelare och föräldrar under lördagseftermiddagen. Några av ungdomarna satt och gungade med i musiken under filmen.
Filmen visades under två pass på Rio Bio i Hultsfred för spelare och föräldrar under lördagseftermiddagen. Några av ungdomarna satt och gungade med i musiken under filmen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!