"Årets rektor" kommer frĂ„n Hultsfred

NĂ€r Årets rektor utsĂ„gs, gick priset hedrande till Mattias Kempe Kreutz, bördig frĂ„n Hultsfred.

Mattias Kempe Kreutz, bördig frĂ„n Hultsfred, har utsetts till Årets rektor. Niclas Sjöström, (th) kommunalombud pĂ„ LĂ€rarnas Riksförbund, delade ut priset.

Mattias Kempe Kreutz, bördig frĂ„n Hultsfred, har utsetts till Årets rektor. Niclas Sjöström, (th) kommunalombud pĂ„ LĂ€rarnas Riksförbund, delade ut priset.

Foto: Annika Flood

Hultsfreds kommun2019-09-15 10:00

Bakom det hĂ€r priset stĂ„r LĂ€rarnas Riksförbund, som i Ă„r hedrat Mattias Kempe Kreutz för att han Ă€r engagerad, nĂ€rvarande och omdömesgill. 

"Han axlar ansvar, vÄgar sÀga ifrÄn och har samtidigt en stor empatisk förmÄga", stod det bland annat i motiveringen som lÀstes upp i samband med att förbundets Niclas Sjöström delade ut priset till Mattias Kempe Kreutz, som Àr rektor pÄ De Geergymnasiet i Norrköping sedan januari 2014.

Men allt fick sin början i Hultsfred. Det var hÀr han vÀxte upp, tog studenten pÄ samhÀllsprogrammet 1991 och fick sin första lÀrartjÀnst pÄ Hultsfreds Gymnasium efter examen 2002, för att sex Är senare börja som rektor pÄ samma skola.

– Man kan absolut sĂ€ga att jag inspirerats och lĂ€rt mig mycket i Hultsfred, sĂ€ger Mattias Kempe Kreutz och berĂ€ttar att han överraskades i samband med tisdagsfikat. 

– I personalrummet var det uppriggat med tĂ„rta till alla kollegor, tillĂ€gger han.

Hur kÀndes det?

– ÖvervĂ€ldigande. Och hedrande. Det var verkligen inget jag hade trott. Jag kĂ€nde till priset sedan tidigare och blev vĂ€ldigt glad att jag fick det.

Vad bestÄr priset av?

– Förutom Ă€ran, har jag förstĂ„tt pĂ„ andra som fĂ„tt priset tidigare, att man fĂ„r en snĂ€ll karikatyrtavla som lyfter fram det man Ă€r bra pĂ„. I samband med en bankett pĂ„ tisdag kvĂ€ll ska jag ocksĂ„ hĂ„lla ett föredrag om hur jag ser pĂ„ ledarskap, som jag anser bygger pĂ„ tillit och relationer, det handlar om att bygga förtroende. SĂ„ gĂ€ller det att vara tydlig och jobba utifrĂ„n "dit ska vi, dĂ€rför att". DĂ„ förstĂ„r man lĂ€ttare beslutet.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om