Årets campingsäsong blir deras sista

Hultsfreds Camping summerar en rekordsommar, där gästnätterna ökade med 23 procent. Samtidigt har Antje och Mike Rohde beslutat att årets säsong blir deras sista. "Vi kommer inte förlänga avtalet med kommunen, det är dags för nya utmaningar", avslöjar makarna.

Makarna Rohde har beslutat sig för att inte förlänga arrendeavtalet med kommunen, utan ser fram emot nya utmaningar.

Makarna Rohde har beslutat sig för att inte förlänga arrendeavtalet med kommunen, utan ser fram emot nya utmaningar.

Foto: Arkivbild

Hultsfred2019-01-03 09:05

Campingsäsongen som gått var Antje och Mike Rohdes bästa. Och rekordet slogs tidigt.

– Redan i maj hade vi en förbättring med 266 gäster jämfört med året innan och totalt sett hade vi 16 042 gäster. Det är en ökning med 23 procent, säger Mike Rohde som redovisar 84 procent utländska gäster där tyskarna svarar för 60 procent, följt av 8 procent danskar och knappt 6 procent schweizare.

Mitt i den glädjen har Antje och Mike Rohde beslutat att inte förlänga arrendeavtalet med kommunen. Efter 2019 får det räcka.

– Jämfört med första året har vi ökat rejält, från 3 611 gäster till 16 042. Campingen har numera många regelbundna gäster och den har gått ifrån att vara en övernattningsplats till semesterplats. Det är den effekten vi märker av nu, så vi har redan många bokningar till kommande sommar.

– Man ska sluta när det är som bäst, tillägger Mike, som inte tror att det ska bli några problem för kommunen att hitta en ny arrendator. Vi förväntar oss att det finns gott om folk som vill ta över stafettpinnen och driva campingen. Någon som brinner för turism liksom vi.

De lämnar dock inte kommunen, utan kommer bo kvar utanför Virserum.

– Det är tre intensiva högsommarmånader, och man kan ju inte ligga på sofflocket resterande nio månader, säger Mike och skrattar. Jag har fått en heltidsanställning, så det ska bli roligt att göra något annat.

Mike och Antje Rohde summerar en rekordsäsong 2018, då gästnätterna steg med 23 procent. Samtidigt avslöjar de att 2019 blir deras sista säsong.
Mike och Antje Rohde summerar en rekordsäsong 2018, då gästnätterna steg med 23 procent. Samtidigt avslöjar de att 2019 blir deras sista säsong.
Campingen

Makarna Antje och Mike Rohde tog över som arrendatorer 2011. Sedan dess har antalet gästnätter ökat från 3 611 till 16 042.

Augusti 2016 välkomnade Hultsfreds Camping sin 50 000:e gäst, den järnvägsintresserade Simon Geist från Tyskland. I present fick han en biljett till Smalspåret. Året efter satte campingen ett nytt rekord, då man hade 382 gäster under ett och samma dygn följt av en rekordsommar 2018 då gästnätterna ökade med 23 procent till 16 042.

Enlig olika turistorganisationer spenderar varje turist mellan 500 och 1 000 kronor per dag i samhället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!