ALV:s besked får stora konsekvenser här också

Att ALV inte kan öppna som planerat skapar stor osäkerhet även i Hultsfred. "ALV är en stor och kraftfull motor här också", säger turistkonsulent Jenni Leppelt.

Turistkonsulent Jenni Leppelt håller andan. Att ALV inte kan öppna som planerat skapar stor osäkerhet även i Hultsfred. "När det hackar i maskineriet får det stora konsekvenser även här".

Turistkonsulent Jenni Leppelt håller andan. Att ALV inte kan öppna som planerat skapar stor osäkerhet även i Hultsfred. "När det hackar i maskineriet får det stora konsekvenser även här".

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2020-03-27 14:00

Förra säsongen svarade Hultsfreds kommun för den procentuellt största ökningen av antalet gästnätter i länet.

Så Jenni Leppelt och hennes kollegor "stod lite i startblocken" skulle man kunna säga, i hopp om att göra en lika bra, eller än hellre ännu bättre säsong 2020.

– Nu vill jag inte ens tänka på det, vad det kommer att innebära att ALV inte kan öppna som planerat. Även i Hultsfred är boendeanläggningar, föreningar, handeln och flera företag på något sätt beroende av ALV, som är en stark och tydlig dragare i hela regionen, säger Jenni Leppelt och tillägger:

– Så hackar det i maskineriet får det stora konsekvenser även här.

Jenni Leppelt håller liksom andan och väljer att ta en dag i taget.

– Många har ju inte startat igång sina verksamheter riktigt än, vissa har inte ens öppnat bokningen, så det är lite svårt att säga utfallet av coronaviruset så här långt. Men det är klart att våra hotell, vandrarhem, stugby och camping kommer påverkas oerhört hårt.

Det hon hoppas på nu, är att det blir mer aktuellt än någonsin att semestra på hemmaplan, då finns det en chans att ta igen i vart fall en del av det som tappas på utlandsmarknaden.

– Under själva högsäsongen kan många inte utöka så mycket mer, då är det vanligtvis redan fullt. Så om vi nu går in i säsongen med en uppförsbacke får vi också hoppas på en bättre eftersäsong än vanligt. Vi har haft bra både för- och eftersäsonger, säger Jenni Leppelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!