– De körde så lugnt så, det var en härlig känsla, sa Weine Fors sedan han kommit tillbaka till äldreboendet efter en lagom lång sväng på gatorna i Hultsfred.

Den fina, välpolerade bilen ägs av Göran Julin som brukar ställa upp när äldre vill ut och åka flott i amerikanska raggarbilar. Det ger så mycket tillbaka, tycker han, när han vet att det uppskattas.

– Så får man hoppas att nästa generation ställer upp, så kanske jag kan få ut och åka när jag blir gammal, säger han med ett leende och tittar på de belåtna resenärerna i baksätet.

Artikelbild

| Ann Sofran gladdes med Birgitta Sterner och Nils Karlsson, att det gick att ordna en raggarbilskväll.

Tommy Johansson, själv ägare av en amerikanare, jobbar på Knektagårdens vaktmästeri och nappade direkt när Ann Sofran förde fram idén att ordna en bilaktivitet för de äldre.

– Det här är jätteroligt, jag blir själv glad bara av att sitta i bilen, så det är fantastiskt att kunna glädja de gamla på det här sättet. Det var inga som helst problem att få ihop sju bilar, det räckte med några telefonsamtal, så kom chaufförerna.

Aktiviteten blev ett välkommet avbrott i vardagen för ett tiotal pensionärer och kvällen kröntes med en härlig grillstund och gemenskap på gräsmattan framför boendet.

– Det behöver inte vara så märkvärdigt, utan ju enklare och smidigt det är för de gamla, desto bättre, säger Ann Sofran som gladdes med de boende på Knektagården att de fick en så fin sommarkväll tillsammans.