33 år i musikens tjänst

Musikfolket firar 33-årsjubileum i år. Och håller tempot uppe med rader av spelningar på caféer och äldreboende.

Musikfolket från Mörlunda firar 33-årsjubileum i år och har ett fullspäckat spelschema framöver.

Musikfolket från Mörlunda firar 33-årsjubileum i år och har ett fullspäckat spelschema framöver.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2019-03-25 18:13

– Det brukar vara runt 50 spelningar om året, säger gruppens dragspelare Per-Erik Munther, vi har ett fulltecknat program framöver.

Så Musikfolket kan dyka upp lite varstans, när det handlar om festliga tillställningar av olika slag. Det har man gjort ända sedan 1986, när gruppen bildades.

–Vi firar 33-årsjubileum i år, säger Per Erik Munter.

"Det ska vá gamla låtar", Family Fours gamla dänga, har kommit att bli lite av gruppens signum. Hitsen från 50-60- och 70-talen radas upp när gänget kommer igång. Det är musik som publiken kommer i håg och tycker om. Fast nog lyckas ett eller annat modernare stycke leta sig in i repertoaren. Om inte annat så för variationens skull.

Sedan brukar det bli plats för en hel del skämt och skoj också. Karl-Gunnar Madestam har ett närmast outtömligt förråd av vitsar och skoj, som han delar med sig av och Per-Erik Munter presenterar allt som oftast en dikt eller två. När han inte spelar på något av sina båda dragspel alltså. Han brukar ha med sig både ett gammalt durspel, och ett toppmodernt digitalt dragspel som nästan är som en hel orkester. Så det finns resurser att göra något utöver det vanliga.

Trots den mångåriga rutinen hos de tio medlemmarna i Musikfolket, blir det ändå lite extra spännande när de uppträder på hemmaplan. Som exempelvis på Väntjänstens café på Lundagården. Då blir det fullt hus och hög fart på konserten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!