Vildsvin bökade upp fotbollsplan

I slutet av förra veckan möttes Horn-Hycklinge IF av en minst sagt tilltygad fotbollsplan. Detta bara dagar innan ett elstängsel skulle sättas upp.

I slutet av förra veckan möttes Horn-Hycklinge IF av en uppbökad fotbollsplan på Stångåvallen.

I slutet av förra veckan möttes Horn-Hycklinge IF av en uppbökad fotbollsplan på Stångåvallen.

Foto: Privat

Horn2019-10-08 19:00

– Det är första gången som vildsvinen är inne på rätta A-planen men de är inne och nosar på anläggningen nästan varje år. Hade vi inte haft möjlighet att sätta upp ett elstängsel hade vi inte haft någon fotbollsplan här i Horn, konstaterar föreningens ordförande Lotta Roos. 

Horn-Hycklinge IF har under året sökt bidrag hos Kinda kommun för att ha möjlighet att bygga ett viltstängsel runt deras anläggning Stångåvallen. Årets ansökan avslogs men kommer att tas upp igen i samband med föreningsstödet 2020. Istället får de, som tidigare år, sätta upp ett elstängsel.

– Vi har en hög elkostnad. 2018 var den uppe på 47 000 kronor vilket går att jämföra med vårt föreningsbidrag som brukar ligga mellan 55 000 och 60 000 kronor, berättar Roos och fortsätter: 

– Vi har nog ingen ekonomisk möjlighet att iordningställa planen. Just nu får vi lägga tillbaka torvorna, men det här är förmodligen bara en försmak. De kommer nog in igen. 

Enligt kommunens Lena Axelsson, kultur-, fritids- och turismchef, avslogs föreningens ansökan för att budgeten är slut. 

– Samhällsbyggnadsnämnden beslutar om stödet och i februari kommer vi att hantera samtliga inkomna ansökningar. Alla föreningar har en mängd olika behov och givetvis önskar föreningarna att det fanns medel till alla, säger hon och avslutar: 

– Vad kommunens föreningsbidrag ska användas till är en politisk fråga och beslutas om i föreningsbidragsregler, så jag lovar inget åt något håll.

"Där är förmodligen bara en försmak", säger föreningens ordförande Lotta Roos om vildsvinens intrång.
"Där är förmodligen bara en försmak", säger föreningens ordförande Lotta Roos om vildsvinens intrång.
Karta: Horn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!