Stämningen på topp under VM-Fest

VM-festen i Horn lockade en stor publik och skapade en magisk känsla med både spänning och glädje.

Kiosken var välbesökt innan matchstart

Kiosken var välbesökt innan matchstart

Foto: Morgan Karlsson

Horn2018-06-24 17:00

Cyklarna trampades fram på vägen fram till Horn-parken där helgens VM-fest mellan Sverige–Tyskland ägde rum. Inne i det stora partytältet i parken satt det många väntande besökare som njöt av goda drycker, korv, hamburgare, medhavd matsäck samt gott sällskap. Såväl unga som äldre. De svenska matchtröjorna fattades inte, utan lyste upp med sina blå-gula färger. Humöret på de samlade var på topp, och för att bygga upp stämningen ytterliggare innan matchstart så visades en fotbollsdokumentär på storbildsskärmen.

Ju närmare matchstarten kom så höjdes stämningen och röstläget i tältet som nu fått öppnats för att få plats med ännu flera besökare som fick bära fram bänkar och placera utanför tältduken, fast med god överblick av bildskärmen. Några gick och köpte på sig något att äta vid kiosken, innan den stängde för matchstart.

Klockan blev slagen och lagen presenterades på den stora skärmen framför publiken. Då de svenska fotbollspelarna sedan kom ut på planen och vår nationalsång hördes reste sig sällskapet i Hornparken och sjöng med för full hals. En magisk stämning infann sig i tältet, något som lade ribban för kvällen.

Redan två minuter in i matchen hörs den ökade stämningen från de drygt 100 tittarna som var på plats i Hornparken, då det tyska laget sparkar mot det svenska målet, fast bollen stutsar mot en av de svenska spelarna bara några meter från målet. De personliga känslorna lät sig väl höras under matchens gång, och det var både applåder och svordomar. Under pausen rådde det en mycket god stämning i parken då Sverige hade briljerat under första halvlek och ledde med ett–noll mot Tyskland. Andra halvlek började dock sämre.

Denna VM-fest som arrangerades av Horn Hycklinge IF Fotboll var mycket uppskattad av kvällens besökare.

– Tänk att detta görs här i Horn, det är ju helt fantastiskt, sade en av de som bänkat sig i tältet.

Här fanns även flera som åkt flera mil för att njuta av den stämningsfulla kvällen. Här spelade det heller ingen roll om man kände varandra eller ej. Det diskuterades fotboll mellan allt och alla, och de yngre deltagarna hörde sig för om tidigare VM matcher som utspelat sig.

Även så kom det in ett helt gäng båtar från Linköping in till gästhamnen i Horn, och detta manskap hittade också till Hornparken för att njuta av fotboll då den är som allra bäst.

Jublet som kom efter det svenska målet hördes över hela Horn.
Jublet som kom efter det svenska målet hördes över hela Horn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!