Politiken om campingavtalet: "Rimligt i rådande läge"

Kindapolitikens mål har varit att subventionera så lite som möjligt av kostnaderna vid Hornåbergs camping. Nu, efter en lång avtalsprocess, består hyran på 50 tusen kronor.

Samhällsbyggnadsnämndens vice ordförande Hans Måhagen (S) kommenterar det nya campingavtalet.

Samhällsbyggnadsnämndens vice ordförande Hans Måhagen (S) kommenterar det nya campingavtalet.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Horn2020-12-13 22:00

– I rådande läge, med pandemins osäkerhet och att intressenter fallit ifrån en efter en, är vi nöjda med att vi faktiskt hittat någon som vill driva campingen. Då kan jag personligen tycka att det är rimligt att vi ligger kvar på den hyresnivå som varit innevarande år, konstaterar samhällsbyggnadsnämndens (sbn) vice ordförande Hans Måhagen (S).

Det är teknik- och driftchef Jimmy Bexell som, på uppdrag av politiken, skött avtalsförhandlingen.

Var inte målet en hyra på 400 000 kronor?

– Nej, det har blivit en feltolkning. Den summan motsvarar de kostnader som kommunen årligen har för campingen utifrån de investeringar som har gjorts och det har alltid varit utgångsvärdet i förhandlingarna, svarar han.

Förutom hyran slår det nya avtalet fast att campingarrendatorn ska "genomföra vissa yttre åtgärder på stugor och det gamla servicehuset". Nästa år ska avtalet omförhandlas.

Var det nödvändigt att dra igång den här processen?

– Jag vill inte kommentera de förhandlingar som varit, jag har inte varit inblandad, men på sikt måste målet vara att få ut en så hög hyra som möjligt. Oavsett ekonomiskt läge bör vi försöka få ut de kostnader som vi har, menar Måhagen.

Hade det här kunnat hanteras på ett bättre sätt?

– Jag vet inte om det hade kunnat gå till på något annat sätt. Vad jag förstår måste det finnas med ett förslag till hyra när man omförhandlar ett avtal.

Den 15:e december presenteras det nya hyresavtalet för sbn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!