Lovisa och Albin skapar julstämning

Det blir julshow när det anordnas julbord på Höganlid i december. Det är musikalartisten Lovisa Monell som står bakom showen.

Lovisa Monell och Albin Wass har känt varandra länge och jobbar nu tillsammans med årets julkrogshow.

Lovisa Monell och Albin Wass har känt varandra länge och jobbar nu tillsammans med årets julkrogshow.

Foto: Max Elofsson

Horn2019-11-08 11:00

Lovisa Monell har gått på en musikalartistutbildning i Stockholm och är i dag egen företagare inom att arrangera och själv medverka i olika scenproduktioner. Närmast kommer hon från att ha jobbat som showartist i Turkiet under ett halvår.

Nu är hon på gång att sätta upp en ny julkrogshow som kommer att spelas på bygdegården Höganlid utanför Hycklinge. Lovisa Monell är en av fyra artister som kommer att uppträda på scenen.

– Det känns jättekul att få sätta upp en ny show och extra roligt att det blir ett jultema. Jag tror att alla kommer kunna känna igen i stort sett all musik som vi kommer att framföra, säger hon.

En av de andra som kommer att stå på scenen är Albin Wass och han har hållit på med musik och scenframträdanden sedan elvaårsåldern och är i dag artist. Albin Wass och Lovisa Monell har känt varandra länge och ser fram emot att få jobba med varandra.

Julkrogshowen kommer att spelas under tre kvällar i samband med att det serveras julbord, vilket arrangeras av föreningen Hycklinge JUF. Lovisa Monell beskriver upplägget som att det kommer att bli en blandning av föreställning och mat. 

Arbetet med showen har pågått sedan i våras.

– När jag fick förfrågan att vara med så kändes det jättebra och utmanande. Det skulle vara kul om det här blev ett återkommande evenemang med julbord och julshow tillsammans, säger Albin Wass.

Det mesta av manus och koreografi är klart, men nu återstår en hel del arbete där allihop samlas för att repetera. 

Showen består av fem akter med olika teman på musiken, men allt följer en röd tråd.
Showen består av fem akter med olika teman på musiken, men allt följer en röd tråd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!