Kommunen vill inte gynna enskilda aktörer

En marknadsmÀssig hyra utan att subventionera enskilda aktörer. Det Àr Kinda kommuns mÄlsÀttning med hyreshöjningen vid HornÄbergs camping.

Kinda kommun vill inte subventionera en enskild verksamhet. SĂ„ förklarar samhĂ€llsbyggnadsnĂ€mndens ordförande Mikael Österling (L) hyreshöjningen.

Kinda kommun vill inte subventionera en enskild verksamhet. SĂ„ förklarar samhĂ€llsbyggnadsnĂ€mndens ordförande Mikael Österling (L) hyreshöjningen.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Horn2020-03-02 18:00

– SjĂ€lvklart Ă€r det trĂ„kigt att förvaltningen och hyresgĂ€sten inte har lyckats komma överens men de facto Ă€r att vi har kostnader som lĂ„ngt överstiger den hyresintĂ€kt som vi i dagslĂ€get har. Det innebĂ€r en subvention av enskild och hĂ€r vill vi helt enkelt göra om och göra rĂ€tt, förklarar samhĂ€llsbyggnadsnĂ€mndens ordförande Mikael Österling (L).

Är hyreshöjningen rimlig?

– SĂ€g sĂ„ hĂ€r. Om den inte Ă€r rimlig Ă€r campingen inte en verksamhet som marknaden kan bedriva. DĂ„ blir frĂ„gan om det Ă€r skattekollektivet som ska finansiera den eller inte.

Finns det inte mervÀrden för Horn som bygd som vÀger upp underskottet?

– I dag Ă€r det hĂ€r ingen politisk frĂ„ga men det kan den bli framöver. DĂ€r kan man föra den hĂ€r diskussionen, var vĂ„ra skattemedel ska satsas, men det Ă€r inte det som den hĂ€r hyresuppsĂ€gningen handlar om.

Finns det inte andra kommunÀgda campingar med lÀgre hyror?

– Jag skulle inte sĂ€ga att man bör bedriva den hĂ€r typen av verksamhet pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet. Bara för att andra gör fel ska inte vi ocksĂ„ göra det, svarar ordföranden och fortsĂ€tter:

– SjĂ€lvklart kan vi hamna i en situation dĂ€r vi inte har nĂ„gon aktör som ser det möjligt att driva campingen under de hĂ€r premisserna, men jag skulle sĂ€ga att det Ă€r en senare frĂ„ga.

Kommer ni att gÄ ut med en upphandling?

– Det Ă€r som sagt förvaltningen som har fört förhandlingen och jag förvĂ€ntar mig att de kommer tillbaka till oss med en plan framĂ„t, men i det lĂ€get Ă€r vi inte Ă€nnu, avslutar Österling.

Karta: HornÄbergs Camping
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!