Hoppet inte ute för tillagningsköket: "Vi har råd"

Socialdemokraterna, som var med och la ner tillagningsköket i Horn, föreslår nu ett återöppnande av detsamma. "Vi får hoppas att trägen vinner", säger Conny Forsberg (S).

Turerna kring tillagningsköket på Stångågården i Horn har inte nått vägs ände. Nu, i en motion, väcker Socialdemokraterna återigen frågan om ett återöppnande.

Turerna kring tillagningsköket på Stångågården i Horn har inte nått vägs ände. Nu, i en motion, väcker Socialdemokraterna återigen frågan om ett återöppnande.

Foto: Dennis Petersson

Horn2021-09-30 18:00

Nedläggningen av Stångågårdens kök har varit en återkommande fråga under den pågående mandatperioden. Protesterna var stora såväl innan som efter beslutet och Hornborna har, genom ett medborgarförslag, fått se kommunfullmäktige (kf) säga nej till ett återöppnande av verksamheten. Nu gör Socialdemokraterna, som numera är i opposition, ett nytt försök.

– När medborgarna inte får gehör, trots att det finns en stor opinion bakom, måste vi lyfta frågan igen. I och med att vi nu har lyssnat på opinionen i Rimforsa gällande Hackel tycker jag att det är rimligt att vi gör det även på andra platser i kommunen, säger Forsberg.

– I styrande koalition fick vi inget gehör i frågan. Nu har vi inga problem att visa vad vi tycker, fortsätter han.

undefined
"Kommunen har råd", menar oppositionsrådet Conny Forsberg (S). Genom att lägga ned tillagningsköket sparade kommunen 900 000 tusen kronor.

Vad är chansen att återöppnandet ska behandlas annorlunda av kf den här gången?

– Det blir upp till ledamöterna tänker jag. Vi i S ställer oss frågan om det är okej att göra en sån här besparing trots att de ekonomiska medlen finns. Idag har vi råd. Vi tycker att det ska finnas ett tillagningskök i kommunens alla delar, svarar oppositionsrådet.

Så här ett år till valet, är den här motionen ett sätt att fiska röster?

– Skulle det innebära att man ett år innan valet ska sluta tala om vad man tycker? Jag tror att invånarna i Horn redan har koll på var vi står i den här frågan. Det är inget röstfiske utan ett genuint förslag som vi vill driva igenom.

Karta: Stångågården
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!