David åkte skridskor med barnvagn – videon blev viral

David Roos drog på skridskorna när han ändå skulle ut med sonen Vince i barnvagnen. Det resulterade i en video med nästan 300 000 visningar.

David Roos snörade på sig skridskorna och åkte ut på grusvägarna med sin son Vince. Han filmade färden och videon har fått stor spridning.

David Roos snörade på sig skridskorna och åkte ut på grusvägarna med sin son Vince. Han filmade färden och videon har fått stor spridning.

Foto: Privat

Horn2024-01-05 10:36

– Ibland måste man ut och är vädret som det är, då får man anpassa sig, säger David Roos.

Med skridskorna på körde han sin tvåårige son Vince i barnvagnen i trakterna runt Härna utanför Hycklinge. Utflykten hamnade på video, videon hamnade på Tiktok och där har den i dag har fått nästan 300 000 visningar. 

– Många av de stollerier vi gör hemma hamnar på film. Men då brukar jag visa familjen eller kanske de närmsta vännerna. Det har varit vänner som sagt "Lägg ut det på Tiktok, det kan funka". Då tänkte jag att jag testar väl det då och la ut videon på kvällskanten.

Efteråt tänkte David inte så mycket mer på det. Men när han vaknade nästa morgon slog det honom att det kunde vara kul att se efter hur många som hade tittat.

– Jag var lite morgontrött och tyckte det stod 130. "Jaha, det var ju kul att 130 personer har tittat på det", tänkte jag. Sedan såg jag det där "k" och tänkte "Vad fan, 'k'?" Jag insåg att det betyder ju 130 000. Sedan dess har det rullat på, säger han.

David trodde inte alls att hans inlägg skulle få så många visningar, men han tycker att det är kul att folk uppskattade inlägget.

– Den här grejen var inte så planerad. Många kommentarer på Tiktok handlar om att Vince borde ha haft hjälm. Ja, det borde han kanske, men jag kände mig mer trygg på skridskorna än på bara skorna och Vince sitter ju fast i vagnen. 

David och Vinces skridskoutflykt skedde under perioden när isen smälte på dagen och frös på natten. Det stod mycket om saltning, sandning och snöröjning i tidningarna. 

– Halt var det. Det var kanonis. Jag hade skorna på mig först, men gick in och bytte till skridskorna. De låg precis innanför dörren.

undefined
David Roos bytte skorna mot skridskor när han skulle ut med sonen Vince. "Det var kanonis på vägen", berättar han.

David har växt upp med skridsko- och skidåkning och han berättar att Vince tyckte det var en toppengrej.

– Hade jag inte känt mig trygg med det så hade jag inte gjort det. Men man kan inte vara rädd för allt. Det kan hända något oavsett vad man gör. För mig var det ingen "big deal", säger David. 

Hur långt åkte ni?

– Man ser ungefär 100 meter på videon, men vi åkte en bit till upp för en stor uppförsbacke. Där vände vi. Man är ju inte så van att åka skridskor uppför, så det blev motion också. 

Du säger ju i klippet "Säg inget till mamma". Hur gick det med det?

David skrattar.

– Det är tvärkört. Hon har inte Tiktok, men andra har visat henne. Hon är nog dessutom ganska van vid tokerier.

David Ros video har fått nästan 300 000 visningar på sin video på Tiktok.
David Ros video har fått nästan 300 000 visningar på sin video på Tiktok.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!