Det händer med kaféet: "Vi har några intressenter"

"Vi har några intressenter så vi hoppas kunna hyra ut lokalen så småningom", meddelar advokaten Kristian Jensen. Uttalandet rör Horns café - och jakten på en ny arrendator.

I slutet av 2019 sålde de tidigare ägarna Ewa Pettersson och Kenneth Johansson kaféfastigheten i Horn. Verksamhetslokalen står fortfarande tom.

I slutet av 2019 sålde de tidigare ägarna Ewa Pettersson och Kenneth Johansson kaféfastigheten i Horn. Verksamhetslokalen står fortfarande tom.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Horn2020-10-21 10:00

Jensen är nämligen boutredningsman och ställföreträdande vd för företaget Lovén Fastighet AB. I början av året gick den tidigare ägaren bort och ansvaret för verksamheten, med cirka 70 lägenheter i Horn, föll på ett dödsbo. Då som nu ägde företaget den karaktäristiska kafébyggnaden mitt på orten. Verksamhetslokalen där står fortfarande tom.

– Det finns som sagt intresse för att driva kaféet men vi har inte kommit mycket längre än så. Hur det sedan utvecklar sig återstår att se men just nu ligger vi lågt med att uttala oss, förklarar Jensen och fortsätter:

– Själva fastighetsbolaget drivs vidare precis som förut men vad dödsboet väljer att göra i framtiden vet inte jag i dag.

undefined
Förutom kafélokalen finns det på Gamlebyleden 14 också fem lägenheter som alla drivs av Lovén Fastighet AB.

I slutet av 2019 sålde de tidigare ägarna Kenneth Johansson och Ewa Pettersson fastigheten för 2 500 000 kronor. Innan försäljningen höll paret under två års tid verksamheten igång på tisdagar och fredagar. I dag har de ett liknande kaféupplägg - fast vid vandrarhemmet på andra sidan gatan.

– Det är lite social verksamhet kan man säga. Vi gör det med omtanke för bygden. Om det blir så att någon startar upp kaféet igen har vi sagt att vi lägger ned. Vi ska inte konkurrera med varandra, förklarar Kenneth och avslutar:

– Vi ser såklart gärna att någon tar över kaféet, dels för bygdens skull men också för att våra gäster kan äta lunch eller middag där vilket är en fördel för oss. Vi har sagt att vi gärna hjälper den som tar över i uppstarten.

Karta: Horns café
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!