Campingen har öppnat - nu hänger det på ALV

När Hornåbergs camping slår upp sina portar i början av maj brukar midsommarhelgen vara fullbokad. I år ser det helt annorlunda ut - med en bokningskalender som ekar tom.

"Vi känner en jätteoro", säger Anna-Lena Monell och Sofie Didi om den kommande sommaren vid Hornåbergs camping.

"Vi känner en jätteoro", säger Anna-Lena Monell och Sofie Didi om den kommande sommaren vid Hornåbergs camping.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Horn2020-05-04 06:00

– Vid den här tiden på året brukar vi ha mycket bokningar, exempelvis från Tyskland, Holland, Norge och Danmark, men nu ligger det helt nere. Det vi hoppas på är att svenskarna "hemestrar" i sommar, konstaterar campingens Anna-Lena Monell.

Just nu råder det en stor ovisshet bland aktörerna inom Kindas besöksnäring. För Hornåbergs campings del hänger mycket på Astrid Lindgrens Värld och nöjesparkens möjligheter att öppna. Trots läget, med en pandemi som lamslagit det mesta, öppnade Horncampingen upp för gäster från och med 1:e maj. Enligt campingföretagarna kommer de trogna långliggarna som vanligt, utöver det har bokningarna nästan uteblivit helt.

– Vi känner en jätteoro givetvis. Vi har fått minska ned på våra sommararbetare samtidigt som vi inte har kunnat gå ut med några scheman. Kommer det inget folk kan vi inte stå här med all den personal som vi har planerat för. Vi tar en vecka i taget, berättar Monell och fortsätter:

– Man får anpassa sig efter läget. Det viktigaste just nu är att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så att vi får en vändning. Allt annat är bara pengar men hälsan på folk kan man inte strunta i.

Hur tänker ni kring risk för smittspridning?

– Vi har stora tomter här, omkring 120 kvadratmeter, så gästerna har stora ytor för sig själva. Sedan fortsätter vi våra rutiner med städning av servicehus, desinficerar allting oftare och ser till att det finns handsprit, avslutar Monell.

Vid det här laget brukar midsommarhelgen vara fullbokad på Hornåbergs camping. Nu ekar bokningskalender tom.
Vid det här laget brukar midsommarhelgen vara fullbokad på Hornåbergs camping. Nu ekar bokningskalender tom.
Karta: Hornåbergs Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!