– Till att börja med vill jag säga att jag känner mig väldigt glad över att ha fått förtroendet att leda vård- och omsorgsförvaltningen i Kinda kommun. Jag ser mycket fram emot att påbörja samarbetet med alla medarbetare, politiker och kommunmedborgare, säger Björkman i ett pressmeddelande.

När Joachim Samuelsson, efter fyra år i Kinda kommun, tar sig an nya utmaningar i Mjölby är det alltså Ida Björkman, tidigare chef för Stångågården i Horn mellan åren 2008 och 2011, som tar hans plats. Närmast kommer hon från en tjänst som områdeschef på Norrköpings kommun. Innan dess har hon hunnit med att skaffa sig mångårig erfarenhet från äldreomsorg, hemtjänst och särskilt boende.

– Jag började mitt första chefsuppdrag i Kinda kommun för närmare elva år sedan och det ska bli intressant att nu få ta del av den utveckling som skett under de år som gått sedan dess, säger Björkman och fortsätter:

Artikelbild

| Ida Björkman efterträder Joachim Samuelsson som påbörjar en ny tjänst i Mjölby kommun i början av mars.

– Vård- och omsorgsförvaltningen har ett stort och viktigt uppdrag, som spänner över många områden. Att få möjlighet att arbeta brett och strategiskt, på ett sätt som gagnar helheten, är en avgörande anledning till att jag sökte tjänsten.