Dygnet runt-butiken i Hjorted är igång

Sedan han tog över butiken Nära dej i Hjorted i mars har Sven Poschwald jobbat med att få till en dygnet runt-öppen butik och sedan den 1 maj är den igång.

Sven Poschwald är glad över Hjortedsbornas stora intresse för hans butikssatsning.

Sven Poschwald är glad över Hjortedsbornas stora intresse för hans butikssatsning.

Foto: Lotta Gometz

Hjorted2022-05-04 06:00

Under dagtid har han öppet som vanligt och är på plats i butiken 7.30-18 på vardagar, och 9.30-15 på helgerna.

– Just nu är det många som kommer in och vill veta hur det fungerar, så jag är här och hjälper till, säger Sven Poschwald.

Intresset har varit stort, berättar han, och systemet verkar funka bra. Just nu arbetar han för fullt med att få in hela sortimentet i kassasystemet för den obemannade butiken, något som tagit längre tid än han hade väntat sig, på grund av tekniska orsaker. Men redan nu kan Hjortedsborna handla det viktigaste, även på udda tider, berättar han.

– Man loggar in med sitt bank-id, scannar varorna och så betalar man via swish, och man kan komma in när som helst under hela dygnet.

Främst har det varit den yngre delen av befolkningen som tagit till sig möjligheten att handla även utanför de ordinarie öppettiderna, men Sven har försökt att uppmuntra även de äldre att testa.

– Folk är väldigt trevliga och väldigt nyfikna. I söndags när jag startade var det många som kom in i butiken och frågade och ville veta mer.

Sven Poschwald berättar att han blivit väl mottagen av Hjortedsborna och att många är glada över att butiken finns kvar i byn.

Att ha öppet och jobba sju dagar i veckan är förstås slitigt, men Sven har ännu inte bestämt hur han ska göra med de bemannade öppettiderna.

– Jag har ingen plan för det. Just nu behöver folk hjälp och då är jag här och hjälper till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!