50 lägenheter sålda – nye ägaren om första åtgärden

Fastighetsbolaget Regenten har tagit över ett fastighetsbestånd på 50 lägenheter i Hjorted. Detta efter att bolaget köpt Tryggbo AB, ett köp som gick igenom den 1 mars.

Hyresfastigheterna i Hjorted finns på Skolvägen (bilden), Klockarvägen, Falsterbovägen, Ekhagsvägen och Oskarshamnsvägen.

Hyresfastigheterna i Hjorted finns på Skolvägen (bilden), Klockarvägen, Falsterbovägen, Ekhagsvägen och Oskarshamnsvägen.

Foto: Regenten Fastighets AB

Hjorted2021-03-31 09:13

Erik Andersson är operativ ledare för verksamheten och han berättar att fastighetsbolaget, som även äger hyreshus i Odensvi, Ankarsrum och Helgenäs – liksom på flera andra mindre orter i norra Småland – har riktat in sig på just mindre, lantligt belägna, orter som ligger naturskönt.

– Hjorted stämmer väl in på vår affärsidé, säger han.

Husen i Hjorted finns på Skolvägen, Klockarvägen, Falsterbovägen, Ekhagsvägen och Oskarshamnsvägen.

Några av hyresgästerna på Klockarvägen, som hyrt av Tryggbo, vittnade om problem med värmen och varmvattnet i vintras. Hur resonerar ni kring det?

– Vi är medvetna om det problemet. Orsaken är ålderstigna pelletspannor. Det här är det första vi kommer att åtgärda. Vi ska byta ut pelletsanläggningen mot bergvärme, säger Erik Andersson.

Tryggbo kommer framöver att döpas om till Regenten fastighets i Hjorted AB.

undefined
"Hjorted stämmer väl in på vår affärsidé", säger Erik Andersson från fastighetsbolaget Regenten som köpt Tryggbo, och därmed tagit över driften av ett 50-tal lägenheter i Hjorted.

Regenten fastighets AB bildades 2005 och huvudkontoret finns i grannkommunen Vimmerby som ligger någorlunda centralt sett till bolagets samtliga fastighetsbestånd.

– När vi startade såg branschen lite annorlunda ut, jämfört med i dag. Det gick att köpa fastigheter billigare då på de orter vi intresserade oss för, vilket bidragit till ett gott kassaflöde i verksamheten. 

– Och det är en viktig premiss för oss. Det måste alltid finnas pengar till driften och underhållet. Sådant får inte sättas på undantag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!