Nu ska klassiska företaget säljas – detta är planen

Från en renodlad bil- och mc-butik med serviceverkstad till ett företag med även mopeder, fyrhjulingar och skog- och trädgårdsmaskiner. Nu ska Ekebäcks bilservice AB i Hestra säljas.

Ekebäcks bilservice AB i Hestra ska säljas. Det är syskonen Tea och Jonas Beurling som anlitat företagsmäklaren Roger Eriksson på Exitpartner för uppdraget.

Ekebäcks bilservice AB i Hestra ska säljas. Det är syskonen Tea och Jonas Beurling som anlitat företagsmäklaren Roger Eriksson på Exitpartner för uppdraget.

Foto: Privat

Hestra2023-09-21 05:00

Det är moderbolaget Trania Metal & Återvinning AB som har beslutat att avyttra Ekebäcks och som ett steg i detta affärsmässiga vägval har man anlitat företagsmäklaren Roger Eriksson på Exitpartner vars uppdrag är att leta efter nya ägare som vill driva rörelsen vidare.

– Jag är hoppfull om att vi ska hitta en lösning någon gång under hösten. Det är ett välskött företag som har alla möjligheter att utvecklas ytterligare. Jag tänker mig exempelvis med båtar, fiskeutrustning, husbilar och husvagnar. Verksamheten bedrivs i ett landskap med både sjöar och vacker natur, vilket skulle kunna passa perfekt, säger han.

Trania Metal & Återvinning, med säte i Tranås, ägs av syskonen Tea och Jonas Beurling som nu ser en möjlighet att ta nästa kliv som företagare.

– Vi tog över Ekebäcks i maj 2016 och känner nu att det är dags att lämna över stafettpinnen till någon annan. Samtidigt planerar vi att gå in i andra investeringsprojekt som vi tycker är intressanta, säger Jonas.

Mitsubishi är fortfarande Ekebäcks bilmärke, vilket man är återförsäljare och auktoriserad verkstad för. 

Efter att TRM Teknik AB förvärvades 2020 tillkom ett skog- och trädgårdssortiment med varumärkena Stihl och Stiga. Även cyklar och elcyklar är en del av rörelsen i dag.

Ekebäcks, som grundades 1970, sysselsätter fyra personer och enligt Jonas Beurling kommer samtliga att stanna kvar i företaget efter det att en försäljning är genomförd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!