Här tar han emot det prestigefyllda priset

Hans arbete med visuella effekter tog honom till Los Angeles och Hollywood. Nu är Douglas Roshamn hemma, en prestigefull filmutmärkelse rikare.

Nyligen tog Hornbördiga Douglas Roshamn (till höger) emot en prestigefull filmutmärkelse vid specialeffektmakarnas motsvarighet till Oscarsgalan.

Nyligen tog Hornbördiga Douglas Roshamn (till höger) emot en prestigefull filmutmärkelse vid specialeffektmakarnas motsvarighet till Oscarsgalan.

Foto: Danny Moloshok/Moloshok Photography Inc

Nöje2019-02-14 17:00

– Bara att vi blev nominerade var väldigt häftigt, att vi vann känns nästan för bra för att vara sant. Det var en riktigt konstigt känsla att gå upp på scenen, inför flera tusentals människor, och ta emot priset. Det var hur stort som helst, berättar Hornsonen.

Tillsammans med hans kollegor från Stockholmsföretaget ILP (Important Looking Pirates) nominerades Douglas Roshamn i kategorin "Outstanding compositing in a photoreal episode" vid specialeffektmakarnas motsvarighet till Oscarsgalan, VES (Visual Effects Society) Awards. För att förenkla något väldigt avancerat utför Hornsonen det absolut sista steget i skapandet av en film eller tv-serie, och komponerar allt material till ett högkvalitativt slutresultat.

– Jag tycker att min kollega förklarade vårt arbete så bra. Om vi hade jobbat på en restaurang hade det varit vi som ansvarade för att lägga upp maten på tallriken.

Under hösten 2017 arbetade Douglas och hans kollegor med en scen till Netflixserien "Lost in space". Det var för dessa bedrifter som de kammade hem de åtråvärda statyetterna.

– Galan var på ett lyxhotell i Beverly Hills, det var röda mattan, bubbel, smoking och klänningar. Det var en väldigt speciell upplevelse, något man aldrig tror att man ska få vara med om, säger Hornbördiga Roshamn och avslutar:

– Det är roligt att vi som sysslar med specialeffekter också uppmärksammas. Just nu vill jag fortsätta att jobba på ILP, men det här gör att jag får ut mitt namn i industrin, vilket kan vara bra i framtiden.

VES-galan gick av stapeln på ett lyxhotell i Beverly Hills, med röda mattan, bubbel, smoking och klänningar.
VES-galan gick av stapeln på ett lyxhotell i Beverly Hills, med röda mattan, bubbel, smoking och klänningar.
Douglas Roshamn

Ålder: 23 år

Bor: Stockholm

Uppvuxen: Horn, Kinda

Utbilding: Läst på Campus i12 i Eksjö, en del av Jönköpings universitet

Gör: Jobbar med visuella effekter och animationer vid Stockholmsföretaget Important Looking Pirates

Aktuell: Prisad för sitt arbete under produktionen av Netflixserien "Lost in space"

På gång: Arbetar med den kommande filmatiseringen av Disneys "Aladdin"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!