Här satsas det för klimatförbättringar

En frukost för företagare, tjänstemän och politiker, och en chans att nätverka. Morgonpasset är en ny satsning för att utveckla Kindas näringslivsklimat.

Omkring 25 tjänstemän, politiker och företagare samlades i sparbankens lokaler under onsdagsmorgonen.

Omkring 25 tjänstemän, politiker och företagare samlades i sparbankens lokaler under onsdagsmorgonen.

Foto: Dennis Petersson

KISA2019-02-13 17:00

– Det handlar om att hitta det bästa hos oss själva och i kommunen, låta oss inspireras och ta del av varandras vardag. För min del, som ny här i kommunen, handlar det mycket om att lära känna Kinda-andan. Jag har hört talas om den, men vad innebär den egentligen, säger Andreea Bernicu, vd och växtkraftmotor för Växtkraft Kinda som tillsammans med Företagarna, Kinda-Ydre Sparbank och Kinda kommun ligger bakom satsningen.

Det var under tidig onsdagsmorgon som cirka 25 företagare, tjänstemän och politiker alla samlades i sparbankens lokaler i Kisa. I grupper delade de med sig av förväntningar, kunskaper och perspektiv, genomförde övningar och skapade nya kontakter. Träffen var den första av tre som är planerade under våren, och i "rampljuset" stod kommunchef Rosie-Marie Fors och sparbankens vd Johan Widerström, som för dagen agerade talare.

– Vi kan inte utveckla kommunen tillsammans om vi inte delar våra tankar och vår vardag med varandra. Genom att hitta glädjen och tillsammans fokusera på de positiva sakerna i samhället och i företagen hoppas jag att vi kan utveckla näringslivet och kommunen på ett hållbart sätt, förklarar Andreea Bernicu.

Arbetsmarknadssamordnaren Ingrid Järnland var en av alla detltagare under den första träffen.

– För mig handlar det mycket om att skapa nätverk. När jag träffar någon av alla de personer som jag träffar här i dag, i ett annat sammanhang, är avståndet mindre. Det öppnar upp möjligheter, säger hon och företagaren, tillika politikern, Veronica Gullbrandsson (L) fortsätter:

– Jag känner att det här ger mig en massa ny energi för dagen, och utmaningarna, som väntar.

"Vi måste dela med oss av våra tankar och vår vardag", säger Växtkraft Kindas Andreea Bernicu om den ny satsningen Morgonpasset.
"Vi måste dela med oss av våra tankar och vår vardag", säger Växtkraft Kindas Andreea Bernicu om den ny satsningen Morgonpasset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!