Han tar över som vd efter Anna Lindberg

I mars lämnar Anna Lindberg vd-rollen i Öst Media. Nils Olauson tar över uppdraget.

Nils Olauson blir ny vd i Öst Media när Anna Lindberg lämnar sin tjänst i bolaget.

Nils Olauson blir ny vd i Öst Media när Anna Lindberg lämnar sin tjänst i bolaget.

Foto: Linn Jerrhage

Östergötland2020-02-11 10:01

I november 2019 hade Anna Lindberg bestämt sig. Hon hade bestämt sig för att sluta som vd och publisher för Öst Media.

I Öst Media ingår bland annat dagstidningarna Norrköpings Tidningar, Corren, Motala Vadstena Tidning, Folkbladet,  Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning.

– Det är en tuff roll och jag tror att man hela tiden måste tänka på ett slutdatum. Jag tycker att man ska lämna över stafettpinnen medan man fortfarande känner sig pigg i benen, säger Anna Lindberg, som varit 20 år på företaget.

Vad är du mest stolt över?

– Vi har på ett bra sätt klarat av de stora utmaningar som mediebranschen innebär. Jag är också stolt över att det finns så många duktiga medarbetare i koncernen.

Är det något du ångrar?

– Jag har tagit fel beslut. Men då handlar det om att våga ompröva besluten.

Vad händer nu?

– Det är ett oskrivet blad. Jag är barnsligt nyfiken inför framtiden. Men det är klart att jag brinner för publicistfrågor och det fria ordet.

Anna Lindberg lämnar över stafettpinnen till Nils Olauson, som närmast kommer från en tjänst som redaktionell chef inom NTM.

Vad ser du som de största utmaningarna?

– Först måste vi nå de yngre läsarna digitalt. För det andra måste vi bevisa för annonsörerna att vi är en bra samarbetspartner. Genom att samarbeta med oss ger det effekt. Nyckeln är att ha en vass och engagerande journalistik, säger Nils Olauson.

Skiftet sker i början av mars. 

– Nils Olauson är en självklar ledare med en hög strategisk kompetens, säger Lina Hedenström, vd för NTM, i ett pressmeddelande.

Anna Lindberg, till höger i bild, lämnar sitt uppdrag som vd och publisher för Öst Media. Lina Hedenström är VD för NTM.
Anna Lindberg, till höger i bild, lämnar sitt uppdrag som vd och publisher för Öst Media. Lina Hedenström är VD för NTM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!