Den 13:e augusti larmades polis till en adress utanför Västervik efter en misstänkt misshandel. På platsen hittades en skadad man i 70-årsåldern som fick föras till sjukhus med ambulans. 

Samma kväll greps en 70-årig kvinna som tidigare haft en relation med den skadade mannen. Enligt polisen ska kvinnan ha åkt hem till mannen och skurit honom med rakblad över ansiktet, halsen och handleden. Kammaråklagare Linda Carneus begärde kvinnan häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, men Kalmar tingsrätt valde att häkta kvinnan för grov misshandel.

Nu har målet avskrivits då kvinnan dog under förra veckan.

– Jag vill inte gå in på dödsorsaken. Om en misstänkt person avlider innan rättegången så skrivs målet av, min klient nekade till brott så man vet aldrig hur det hade gått om det prövats, säger Christoffer Järneström, som var kvinnans offentliga försvare.

Hur ser du på rättsprocessen, har ärendet hanterats korrekt med tanke på kvinnans ålder?

– Jag har ingen kritik mot processen. Det har hanterats som det ska.

Kvinnan har varit föremål för sjukvården i Västervik under häktningstiden. En verksamhetschef på Västerviks sjukhus bekräftar att kvinnan dog inne på sjukhuset.

– Det stämmer att hon avled på sjukhuset. Jag vill inte gå in på dödsorsaken, men vi kommer att genomföra en internutredning. Det är vad jag kan säga i nuläget, säger verksamhetschefen.