Simhallens besked: då stänger man för allmänheten

Efter att noga ha studerat de nya råden och många mail fram och tillbaka har nu styrelsen för Gullringens simhall kommit till ett beslut.

En mörklagd bassäng kommer bli en allt vanligare syn i Gullringen i en månads tid framåt.

En mörklagd bassäng kommer bli en allt vanligare syn i Gullringen i en månads tid framåt.

Foto: Sofie Olsson

Gullringen2020-11-12 15:30

– Vi stänger för allmänheten från och med måndag, säger Kenneth Björklund, ordförande för Gullringens simhall, och fortsätter:

– Vi anser att vi ska göra det här utifrån de riktlinjer som kommunen och Kalmar län har. Nu är inte det här en kommunal simhall, den är föreningsdriven så vi är inte tvungna att jobba efter kommunens åtgärder, men vi ska göra det i alla fall. 

Grundskolornas simundervisning kommer att fortlöpa. Men simhallens egen simskola ställs in.

– Vi har vår egen simskola på söndagar och det är två gånger kvar, och de två gångerna kommer vi att ställa in för de kommer inte kunna gå att göra med de riktlinjer som finns för föreningar om att man ska lämna barnen vid entrén. Här är det femåringar och det krävs att föräldrarna är med de små i duscharna och det här, då kommer det inte fungera, säger Björklund. 

Var det ett svårt beslut att ta?

– Det är ett jättekrångligt beslut och vi har läst riktlinjerna, det är därför det har dragit ut lite på tiden.  Nu kommer det här att pågå fram till 8 december som det är sagt med råden, sen får vi fatta nya beslut när vi är där. 

Stängningen innebär ekonomiska förluster för föreningen.

– Vi tittade lite på det här nu vilka kostnader vi har i november och december. Då har vi en kostnad mellan tumme och pekfingret på 200 000 till 250 0000 kronor, med el och kemikalierna som ska vara, och sen får vi inga intäkter på den delen. Det kommer vara mycket kännbart, säger Kenneth Björklund.

Från och med måndag låser Kenneth Björklund dörren till simhallen för allmänheten.
Från och med måndag låser Kenneth Björklund dörren till simhallen för allmänheten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!